Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
25. 5. 2017,
13.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Dragiša Drobnjak kariera

Četrtek, 25. 5. 2017, 13.28

6 let, 6 mesecev

Ne želi, da je vsega konec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Dragiša Drobnjak | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Z velikim zmagoslavjem košarkarjev Uniona Olimpije se je v sredo končala sezona v slovenskem prostoru. V vrstah Rogaške so si želeli serijo podaljšati do petka, a je bila Olimpija, kot je priznal Dragiša Drobnjak, preveč razpoložena. Čeprav bo Drole letos dopolnil 40 let, ga še vleče na parket.

Košarkarji Rogaške so prijetno presenetili v zaključku slovenskega državnega prvenstva. Enakovredno so merili moči tudi proti Union Olimpiji, ki je v sredo s 94:78 na krilih razpoloženega Brandona Jeffersona (30 točk) prišla do 16. zvezdice v državnem prvenstvu.

Slatinčani so upali, da bi v sredo sredi Ljubljane izsilili morebitno peto tekmo in se z zvestimi navijači, ki jih je bilo v Tivoliju približno 700, vrnili domov in v petek napadali prvi naslov prvakov.

"Ko prideš v finale, pričakuješ, da bo vsaka ekipa doma odigrala eno vrhunsko tekmo. Mi smo zadnjo, Olimpija včerajšnjo. Olimpija je naredila break na prvi tekmi. Za takšne stvari, da osvojiš prvenstvo, moraš biti osredotočen. Narediti moraš čim manj napak. Na prvih dveh tekmah smo mi delali minimalne in na koncu je tako odločila ena žoga," so bile prve besede Dragiše Drobnjaka po koncu finalne serije.

Fante sem opozarjal na to

Zavedal se je, da bodo košarkarji Olimpije v sredo zaigrali bistveno bolj agresivno, saj se niso želeli vrniti v Rogaško. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zavedal se je, da bodo košarkarji Olimpije v sredo zaigrali bistveno bolj agresivno, saj se niso želeli vrniti v Rogaško. Foto: Urban Urbanc/Sportida Če je Rogaška v prvem polčasu še imela razlog za optimizem, je bilo ob prihodu iz slačilnice mogoče zaznati, da se je v glavah košarkarjev Olimpije nekaj spremenilo. V obrambi so začeli igrati bistveno bolj agresivno in zaustavili met tekmeca ter na koncu v zadnji četrtini le še povečevali naskok do naslova.

"Olimpija igra tako skozi celotno sezono. Vedel sem, da bodo njeni košarkarji tokrat prišli najbolj agresivni, ker niso želeli priti nazaj v Rogaško. To sem fante opozarjal. Odigrali smo super. Naši strelci so dali vse od sebe. Morda Đuranović ni dal tistega, kar daje celotno sezono. Kljub temu je igral dobro. Olimpija ima odlične posameznike. Proti takšni ekipi moraš igrati vrhunsko kolektivno. Včeraj na trenutke nismo," je Drobnjak iskal vzroke za poraz.

Dokler se bom za njimi podil in bo zanimanje zame, bi rad igral

Ne bi rad, da je še konec kariere. Čuti se, da lahko še igra. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ne bi rad, da je še konec kariere. Čuti se, da lahko še igra. Foto: Urban Urbanc/Sportida Letos bo dopolnil že 40 let in ob takšni starosti je vedno na mestu vprašanje, koliko časa bo igralec še aktiven na parketu. Ob tem Drole dodaja: "Vse je v zraku. Sicer bi še igral. Uradnih pogovorov ni bilo, s trenerjem Damjanom Novakovićem sva se pogovarjala. Rekel je, da bi me rad imel tudi naprej. Bomo videli, ko se vse skupaj umiri."

V letošnjem letu se je pri 43 letih poslovil Goran Jagodnik, tako da ima košarkarski veteran še nekaj manevrskega prostora. "Ne gledam na to, koga bom prihitel. Ko bom videl, da ne morem več slediti, ne bom več igral. Dokler se bom za njimi podil in bo zame zanimanje, bi rad igral. Če ne bo zanimanja, nima smisla vztrajati."

Ne spreglejte