Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
9. 2. 2014,
18.29

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Anthony Davis David Stern Kobe Bryant Phoenix Suns

Nedelja, 9. 2. 2014, 18.29

4 leta, 4 mesece

Ne All-Star, Goran Dragić je Superstar

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Goran Dragić je v noči na nedeljo spet navdušil v košarkarski ligi NBA. Med navijači Phoenix Suns, ki v veliki meri po njegovi zaslugi igrajo presenetljivo dobro, je vse bolj priljubljen.

Številka ena, ki jo nosi na dresu Phoenixa, je kar primerna. Ni dvoma, da je pri navijačih Phoenixa morda celo najbolj priljubljen košarkar. S skromnostjo, simpatičnostjo in seveda predvsem dobrimi igrami, ki jih v zadnjem času stopnjuje iz tedna v teden, je osvojil njihova srca.

Najprej je razočaral trener, potem še komisar

Kljub odličnim predstavam, ki jih kaže na košarkarskih parketih v najmočnejši ligi na svetu, je bil prikrajšan za nastop na prihajajoči tekmi zvezd, ki jo bo gostila Philadelphia. Brez mesta v začetni peterki, ki jo izbirajo navijači, pričakovano. Brez mesta med sedmimi rezervisti zahoda, ki jih je imenoval trener Oklahome City Thunder Scott Brooks, nekoliko manj.

Še toliko bolj so bili navijači Gorana Dragića razočarani, ko se nanj po odpovedi Kobeja Bryanta nanj ni spomnil niti komisar lige NBA David Stern. Prednost je dobil Anthony Davis iz New Orleans Pelicans.

Medtem je Dragić – kot da bi to počel iz ihte - , ravno v času največjih polemik o tem, da si zasluži mesto na tekmi zvezd, začel igrati najboljšo košarko življenja. Na zadnjih sedmih tekmah je vselej zabil prek 20 točk in sijajnih 14 dni zaključil s sanjsko sobotno predstavo in rekordom kariere. Ta zdaj znaša 34 točk, ki jih je ob zmagi nad Golden Stateom Warriors zabil ob skorajda neverjetnem odstotku zadetih metov iz igre (76,9 odstotka). Da bi bila mera še bolj polna, je dodal še deset podaj.

V nedeljo so po raznoraznih spletnih kanalih zaokrožili hvalospevi na račun 27-letnega slovenskega reprezentanta. Ljubljančanu so se na prav zanimiv način poklonili tudi na uradnem Facebook profilu moštva Phoenix Suns. ''Najboljši način, kako opisati Gorana Dragića, je …'' so zapisali pri Phoenixu in navijačem prepustili, da stavek zaključijo sami. Odgovorov je ogromno, nekateri so zelo domiselni.

Slovenski Steve Nash

''All-Star material'', ''Anthony Davis, kdo?'', ''slovenski Steve Nash'', ''podcenjen'', ''MVP (najkoristnejši igralec lige, op.p.)'', ''nezaustavljiv'', ''ni All-Star, on je Superstar'' in še podobne besede so namenili Dragiću, ki vse bolj dokazuje, da so se tisti, ki ga niso uvrstili na tekmo zvezd, zmotili.

Ne spreglejte