Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2019,
7.14

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Liga NBA NBA

Sreda, 24. 4. 2019, 7.14

4 leta, 12 mesecev

LIGA NBA, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 23. APRIL

Izjemnih 50 točk Lillarda za napredovanje Portlanda, stopničko višje tudi Philadelphia in Toronto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Damian Lillard | Damian Lillard je s 50 točkami in odločilno trojko ob zvoku sirene Portlandu pomagal do četrte zmage proti Oklahomi. | Foto Getty Images

Damian Lillard je s 50 točkami in odločilno trojko ob zvoku sirene Portlandu pomagal do četrte zmage proti Oklahomi.

Foto: Getty Images

Bostonu in Milwaukeeju so se v konferenčnem polfinalu lige NBA pridružila še tri moštva: Philadelphia 76ers, Toronto Raptors in Portland Trail Blazers, ki so s 4:1 v seriji zmag v prvem krogu končnice premagali Brooklyn, Orlando in Oklahomo City Thunder. Zadnja se je danes upirala vse do konca. Denver je z zmago nad San Antoniom (108:90) v seriji zmag povedel s 3:2.

V ligi NBA so bili ponoči na sporedu štirje obračuni, kar trije so že dali končnega zmagovalca oz. moštvo, ki je napredovalo v drugi krog končnice. V konferenčnem polfinalu lige NBA so se Bostonu in Milwaukeeju pridružila še tri moštva: Philadelphia 76ers in Toronto Raptors na vzhodu ter Portland Trail Blazers na zahodu.

Vrhunci obračuna med Oklahomo in Portlandom (115:118):

Najbolj napeto je bilo prav na zadnji tekmi, na obračunu med Oklahomo City Thunder in Portland Trail Blazers, ki jim je po 15 točkah zaostanka uspelo pripraviti preobrat in na koncu zmagati s 118:115. To jih je popeljalo v naslednji krog tekmovanja.

Odločilna trojka Damiana Lillarda:

Levji delež k zmagi Portlanda je prispeval Damian Lillard, ki je v 45 minutah na parketu dosegel kar 50 točk. Desetkrat je bil uspešen pri metu za tri točke, tudi ob odločilni trojki v izdihljajih tekme, v osmih poskusih je zadel šest prostih metov ter v statistiko vpisal še sedem skokov in šest asistenc. S tem je postal edini igralec v ligi NBA, ki je mu je v končnici uspelo doseči 50 točk, sedem skokov, šest asistenc in deset trojk.

Po tekmi je povedal, da je nocoj samo storil tisto, kar je bilo potrebno. "Nocoj sem bil jaz na vrsti, da postavim stvari na svoje mesto. Obrestovali so se ves ta trud in trdo delo ter naša osredotočenost in zbranost in na koncu nas je čakala nagrada," je povedal Lillard, ki je priznal, da je moštvo k dobri igri še dodatno podžgalo ekscesno praznovanje Oklahome po tretji tekmi konferenčnega četrtfinala. "Praznovali so kot nori po tisti eni zmagi v tej seriji, ampak tako so se odločili. Mi smo si pa mislili, v redu, naj praznujejo, mi pa želimo zmagati na četrti tekmi ter jih utišati."

Lillard o odločilni tekmi:

Na strani poražene Oklahome sta izstopala Paul George s 36 točkami ter Russell Westbrook, ki je z 29 točkami, 14 asistencami in 11 skoki dosegel že svoj deseti trojni dvojček v končnici. Na seznamu vseh strelcev v zgodovini lige NBA se je v tej statistični kategoriji povzpel na 4. mesto in se izenačil z Larryjem Birdom.

V konferenčni polfinale je napredoval tudi Toronto, edina kanadska franšiza v ligi NBA, ki je na peti tekmi serije proti Orlando Magic slavila s 115:96 in še četrto sezono zapored napredovala v drugi krog končnice.

Tam jih čakajo košarkarji iz Philadelphie, ki so prav tako v petih tekmah izločili Brooklyn Nets. Na zadnji tekmi je bil izid 122:100 v prid Philadelphie.

Vrhunci obračuna med Torontom in Orlandom (115:96):

Vrhunci tekme med Philadelphio in Brooklynom (122:100):

 

Na tretji tekmi večera je Denver s 108:90 premagal favoriziran San Antonio Spurs in v seriji zmag zdaj vodi s 3:2, kar pomeni, da bo na šesti tekmi imel prvo priložnost za zaključno žogo.

Zmagovalca obračuna med San Antoniom in Denverjem v konferenčnem polfinalu čaka Portland.

Vrhunci obračuna med Denverjem in San Antoniom (108:90):

Oglejte si:

Konferenčni četrtfinale, izidi v zmagah:

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 3:1
Houston Rockets – Utah Jazz 3:1
Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 4:1
Denver Nuggets – San Antonio Spurs 3:2

Vzhodna konferenca:

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons 4:0
Boston Celtics – Indiana Pacers 4:0
Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 4:1
Toronto Raptors – Orlando Magic 4:1

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo
Sportal Milwaukee brez praske do napredovanja, Utah Houstonu prekrižal načrte #video
Ne spreglejte