Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2019,
6.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

1

Natisni članek

NBA

Sreda, 20. 3. 2019, 6.00

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 19. marec

Nepozaben večer v ligi NBA, Harden do novega rekorda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

1

james Harden | James Harden je k zmagi Houstona proti ekipi Atlanta Hawks (121:105) prispeval 31 točk, deset asistenc in osem skokov ter postal prvi igralec v ligi NBA, ki je proti vsem nasprotnikom v eni sezoni dosegel najmanj 30 točk. | Foto Reuters

James Harden je k zmagi Houstona proti ekipi Atlanta Hawks (121:105) prispeval 31 točk, deset asistenc in osem skokov ter postal prvi igralec v ligi NBA, ki je proti vsem nasprotnikom v eni sezoni dosegel najmanj 30 točk.

Foto: Reuters

Najmanj dva košarkarja lige NBA bosta težko pozabila sinočnji večer. D'Angelo Russell je v gosteh pri Sacramento Kings za zmago Brooklyna (123:121) dosegel 44 točk, od tega kar 27 v zadnji četrtini. To je njegov strelski rekord kariere in rekord doseženih točk v eni četrtini v tej sezoni. Nov mejnik pa je postavil tudi James Harden, ki je v statistiko Houstona, ta je v gosteh s 121:105 premagal Atlanto, poleg desetih asistenc in osmih skokov dosegel še 31 točk in s tem postal prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je v isti sezoni proti vsem 29 nasprotnikom dosegel najmanj 30 točk.

Ponoči je bilo v ligi NBA na sporedu šest tekem. Najbolj napeto je bilo v Sacramentu, kjer so gostje iz Brooklyna po zaostanku 28 točk v zadnjih 14 minutah tekme poskrbeli za preobrat in zmagali s tesnim rezultatom 123:121. Levji delež k zmagi je prispeval D'Angelo Russell, ki je dosegel 44 točk, kar je njegov strelski rekord kariere, od tega kar 27 v zadnji četrtini. Tudi to je rekord, saj v tej sezoni v eni četrtini še nihče ni bil tako strelsko natančen.

Nor večer D'Angela Russella:
 

 

Za nov vpis v zgodovino NBA je poskrbel tudi James Harden, ki je k zmagi Houstona proti Atlanti z izidom 121:105 prispeval 31 točk, deset asistenc in osem skokov. S tem je postal prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je v isti sezoni proti vsem 29 nasprotnikom dosegel najmanj 30 točk.

James Harden (Houston Rockets) je proti vsem ekipam v letošnji sezoni dosegel najmanj 30 točk:

Prvaki lige NBA, Golden State Warriors, so s 117:107 v gosteh premagali Minnesoto. S 36 točkami, od tega osmimi trojkami, se je izkazal Stephen Curry, odličen pa je bil tudi Klay Thompson z 28 točkami, od tega štirimi uspešno izvedenimi meti za tri.

Vrhunci obračuna med Golden State Warriors in Minnesoto Timberwolves:

 

Philadelphia je s 118:114 v gosteh premagala ekipo Charlotte Hornets, Los Angeles Lakers pa so kljub odlični predstavi rezervista Kentaviousa Caldwell-Popeva, ki je dosegel 35 točk, v gosteh izgubili proti ekipi Milwaukee Bucks (101:115).

Pri gostiteljih sta blestela Khris Middleton (30 točk) in Brook Lopez z dvema točkama manj. Obe ekipi sta se morali znajti brez svojih najboljših mož. Giannis Antetokounmpo (Bucks) okreva po poškodbi gležnja, LeBron James pa se ukvarja s poškodbo dimelj.

Izjemna predstava Kentaviousa Caldwell-Popeva (LA Lakers):
 

LA Clippers so s 115:109 na domačem terenu premagali Indiano Pacers.

Lestvica

Ne spreglejte