Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2019,
6.29

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

Natisni članek

NBA Trae Young Atlanta Zach LaVine

Sobota, 2. 3. 2019, 6.29

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 1. marec

Nora tekma v Atlanti, Dončićev tekmec za novinca sezone z rekordom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82
Trae Young | Novinec Trae Young je ob porazu Atlante proti Chicagu po štirih podaljških dosegel 49 točk, kar je franšizni rekord za novince in najboljši izkupiček novinca v tej sezoni NBA. | Foto Reuters

Novinec Trae Young je ob porazu Atlante proti Chicagu po štirih podaljških dosegel 49 točk, kar je franšizni rekord za novince in najboljši izkupiček novinca v tej sezoni NBA.

Foto: Reuters

Gledalci v dvorani State Farm Arena v Atlanti so zmagovalca med domačim Atlanta Hawks in Chicago Bulls dočakali šele po četrtem podaljšku, ko so se s 168:161 veselili gostje. Ob porazu je v vrsti gostiteljev blestel novinec Trae Young, ki je pri Atlanti pristal po menjavi z Dallasom, kamor se je preselil Luka Dončić. Young je obračun, igral je kar 56 minut, končal pri 49 točkah, kar je franšizni rekord novincev Atlante. Dodal je še 16 asistenc in osem skokov ter po letu 1968 in Earlu Monroeju postal prvi novinec, ki je na eni tekmi dosegel toliko točk in vsaj deset asistenc. Pri Chicagu je tudi Zach LaVine končal z rekordom kariere, dosegel je 47 točk.

Dolgo so v Atlanti v petek zvečer čakali na zmagovalca derbija začelja vzhodne konference med Atlanta Hawks in Chicago Bulls. Gostje so v zadnjo četrtino vstopili s 13 točkami prednosti, a jo zapravili, sledil je podaljšek. Oziroma kar štirje, saj sta bili moštvi tudi po tretji podaljšani igri izenačeni. Na koncu so se zmage veselili v taboru Chicaga, pri katerem je blestel Zach LaVine s 47 točkami, kar je njegov rekord. Dodal je devet asistenc in prav toliko skokov v 55 minutah in pol. Lauri Markkanen in Otto Porter Jr. sta ob zmagi vpisala dvojnega dvojčka (31 točk, 17 skokov, 31 točk, 10 skokov).

Pri poražencih je imel svoj šov novinec Trae Young, ki se je ustavil pri 49 točkah, osmih skokih in 16 asistencah. A ob tem je treba poudariti, da je na parketu preživel skoraj 56 minut. S tem je postavil rekord med novinci v tej sezoni in točkovni rekord novincev Atlante. Dvajsetletnik je tako še tretjič zapored vknjižil vsaj 30 točk in postal prvi novinec v zgodovini lige, ki je vpisal vsaj 45 točk in 15 asistenc.

Trae Young in njegov večer:

Leonard prehitel sireno

Košarkarji Toronta so končali niz petih zmag Portlanda. Sireno je za zmago s 119:117 prehitel igralec tekme Kawhi Leonard, ki je končal pri 38 točkah. Pri poražencih je bil najbolj razpoložen CJ McCollum s 35 točkami.

Kawhi Leonard je sekundo in pol pred koncem tekme zadel za zmago Toronta, s katero so končali zmagoviti niz Portlanda. | Foto: Reuters Kawhi Leonard je sekundo in pol pred koncem tekme zadel za zmago Toronta, s katero so končali zmagoviti niz Portlanda. Foto: Reuters

Po štirih porazih so do zmage prišli člani Boston Celtics. Ob zmagi nad Washington Wizzards je sedmerica vknjižila dvomestno število točk, največ (18) jih je dosegel Al Horford. Pri Washingtonu je Bradlye Beal vknjižil dvojni dvojček (29 točk, 11 skokov).

Milwaukee pri Jamesu, ki se je predčasno odpravil v slačilnico, podaljšal zmagoviti niz

Milwaukee je prvo mesto lige potrdil s sedmo zaporedno zmago. V gosteh so na kolena spravili LeBrona Jamesa in druščino Los Angeles Lakers (131:120), ki zaseda deseto mesto zahoda. Igralec obračuna je bil Eric Bledsoe z 31 točkami in devetimi skoki, Giannis Antetokounmpo je pri zmagovalcih vknjižil 16 točk in 15 skokov.

Pod nov dvojni dvojček se je podpisal tudi James (31 točk, 10 skokov),  pri 31 točkah se je ustavil tudi Brandon Ingram. LeBron, ki se je izkazal z izjemnim zabijanjem, je ob koncu izgubil nekaj točk pri navijačih. Nekaj sekund pred koncem tekme je odkorakal s parketa v slačilnico.

LeBron James je takole predčasno odšel v slačilnico:

Jamesovo zabijanje:

La Clippers so do pomembne zmage v boju za končnico prišli pri Sacramentu, Charlotte Hornets pa pri Brooklyn Nets. New Orleans Pelicans so ugnali Phoenix Suns.

Lestvici:

Preberite še:

Alen Omić
Sportal Košarkarski el clasico Blažičevi Barceloni
Ne spreglejte