Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
28. 10. 2014,
16.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

LeBron James Kevin Love Phil Jackson Goran Dragić Goran Dragić Paul Gasol

Torek, 28. 10. 2014, 16.08

7 let, 12 mesecev

Največji trgovci lige NBA so …

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnje poletje je v ligi NBA prineslo veliko zanimivih menjav. Najodmevnejši sta vsekakor vrnitev LeBrona Jamesa in prihod Kevina Lova iz Minnesote h Kavalirjem. Pa drugi?

V najmočnejši ligi na svetu je bilo med letošnjim premorom največ napisanega o vrnitvi LeBrona Jamesa h Clevelandu, ob tem pa so iz Minnesote uspeli ujeti še Kevina Lova in tako postali eni glavnih favoritov za končni naslov. Ob dveh velikih okrepitvah so v moštvo pripeljali tudi izkušenega Mika Millerja in povratnika po poškodbi, centra Brendana Haywooda, ki bo lahko še zelo koristen v končnici.

Dejavni so bili tudi pri Minnesoti, kjer so iskali pravo ponudbo za nezadovoljnega Lova. Ta je odšel h Kavalirjem, Volkovi pa so zanj iztržili dva mlada igralca, oba prva nabora zadnjih dveh naborov, Andrewa Wigginsa in Anthonyja Benneta. Prvi velja za enega največjih talentov, ki so letos prišli v ligo NBA, Bennet pa je v poletnem času izgubil nekaj viška kilogramov in želi v svoji drugi sezoni pokazati, zakaj so ga lani pri Clevelandu izbrali kot prvega na naboru. Minnesoto je pred letošnjo sezono okrepil še Thaddeus Young, ki je imel lani pri Philadelphii najboljšo sezono v karieri (skoraj 18 točk na tekmo in 6 skokov).

Biki ujeli Gasola

Po šestih sezonah je klubske barve menjal tudi Španec Pau Gasol. V letošnji sezoni bo namesto dresa Los Angeles Lakers nosil rdečo-belo kombinacijo Chicaga. Biki so ob 34-letnem Špancu pripeljali še njegovega rojaka Nikolo Mirotića, ki je v zadnjih sezonah blestel pri madridskem Realu.

Gasolovo nekdanje moštvo, Lakers, so na izpraznjeno mesto Španca pripeljali izkušenega Carlosa Boozerja, ki je, zanimivo, zadnjo sezono igral prav pri Chicagu. Biki so ga pred letošnjo sezono odpustili. Jezerniki bodo v novi sezoni imeli tudi novega organizatorja. To je postal v zadnji sezoni član Houstona Jeremy Lin, ki bi podobno kot je obnorel gledalce v New Yorku, tudi v Los Angelesu za nekaj časa ustvaril "linsanity".

Med vidnejšimi menjavami v sredini ne gre izpustiti Lancea Stephensona, ki je lani nase velikokrat opozoril s pretiravanjem ob prekrških in znamenitim pihanjem v ušesa LeBronu Jamesu. Stephenson bo v novi sezoni nosil dres Charlotte Hornets. Stephenson bo pri Sršenih znova združil moči z nekdanjim znancem iz newyorških ulic Kembo Walkerjem.

Deng na LeBronovo mesto

Poraženci v velikem finalu iz pretekle sezone, košarkarji Miamija, so po odhodu Jamesa na njegovo mesto pripeljali zanesljivega Britanca Luola Denga, pod košem pa so dodali še raznovrstnega Josha McRobertsa, ki dobro podaja in ima mehko roko tudi z razdalje.

Najbolj množično so se krepili pri Dallasu. Iz Houstona so uspeli pripeljati Chandlerja Parsonsa, New Yorku so vzeli Tysona Chandlerja, ki je z Dallasom že osvojil ligo NBA, na mesto organizatorja pa so pripeljali izkušena Jameerja Neslona in Raymonda Feltona.

Oklahoma ima končno "snajperja"

Omeniti velja tudi pridobitev Oklahome, ki bo v prvem mesecu in pol morala igrati brez poškodovanega prvega zvezdnika Kevina Duranta. Na zunanjem položaju so pripeljali odličnega strelca z razdalje Anthonyja Morrowa.

Dennver bo imel po poškodbi znova na voljo Danila Gallinarija, iz Orlanda pa so se okrepili z Arrona Afflala, na poletni ligi pa se je izkazal nekdanji član zagrebške Cedevite, novinec Jusuf Nurkić.

Nov klub si je našel tudi mnoga leta igralec Bostona Paul Pierce, ki bo v naslednji sezoni poskušal voditi moštvo Washingtona.

Jackson rešuje New York

New York se bo po letih razočaranja na boljša pota poskušal vrniti tudi afirmacijo legendarnega Phila Jacksona, ki je zasedel predsedniško mesto. Med najvidnejšimi okrepitvami Kratkohlačnikov je izkušeni španski organizator igre Jose Calderon, pod košem pa so dodali Samuela Dalemberta, veliko dela pa so opravili tudi s petletnim podaljšanjem pogodbe s prvim zvezdnikom Carmelom Anthonyjem.

Malček pri Gogiju in Zokiju

Največja zasedba Slovencev v novi sezoni bo pri Phoenixu, kjer se je Goranu Dragiću pridružil še njegov mlajši brat Zoran. Ob prihodu v lanski sezoni člana španske Unicaje ni bilo veliko dejavnosti pri Soncih. Podaljšali so pogodbo z Ericom Bledsojem, na mesto organizatorja pa so pripeljali 175 centimetrov Isaiaha Thomasa, ki je v pretekli sezoni v dresu Sacramenta beležil na tekmo po 20 točk in 6,3 podaje.

Ne spreglejte