Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
17. 9. 2015,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miloš Teodosić Aleksandar Đorđević Srbija Češka polfinale Litva

Četrtek, 17. 9. 2015, 9.57

8 let

Nad Teodosića s policijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V četrtfinalu evropskega prvenstva je srbski organizator igre Miloš Teodosić popravil osebni rekord v podajah, a pravi, da je ta dosežek mogoče še izboljšati.

Na letošnjem evropskem prvenstvu je Miloš Teodosić že drugič popravil osebni rekord v številu podaj na tekmo. Pred prihodom v Berlin in zdaj na zaključne boje v Lille je njegov najboljši dosežek segal v leto 2009, ko je proti Litvi zbral 12 podaj.

Letos je prvič podrl rekord proti Turčiji s 13 podajami, novo mojstrovino pa je pokazal na odločilni tekmi, ki je Srbe po zmagi nad Češko popeljala v polfinale EuroBasketa. Na svojem računu jih je imel kar 14. "Mogoče jih je dodeliti še več, vendar je to za zdaj dovolj," je v svojem slogu dejal ljubljenec srbskih navijačev.

Spet je pokazal, kako velik košarkar je in kako zna razigrati ekipo. Njegove podaje imajo oči, ključno je le, da mu soigralci sledijo, saj ima neverjeten pregled nad igro. Na EuroBasketu je njegovo povprečje 12,4 točke in 8,3 podaje na tekmo, prav pri podajah pa je povsem na vrhu lestvice igralcev, ki so oziroma še nastopajo na prvenstvu.

"Nihče ne vidi to, kar vidi on"

"Teo je edinstven igralec, neponovljiv. V Evropi ni igralca s tako vizijo. Nihče ne vidi tega, kar vidi on. V zadnjih dveh letih dela s srbsko reprezentanco sem na treningih videl, česar prej v življenju nikdar nisem. Čestitam mu za rekord, zaslužil si je," ga je pohvalil srbski selektor Aleksandar Đorđević.

Da je v četrtfinalu odigral odlično, je dobro ponazoril izraelski trener na klopi Češke Ronoen Ginzburg in dal prispodobo, kako lahko organizatorja srbske igre sploh zaustaviš: "Teodosića lahko zaustavi le policija."

A so imeli Srbi kar nekaj težav s Čehi, ki se niso hoteli kar tako zlomiti, pa čeprav so na koncu visoko izgubili, s 75:89. "Tekma je bila težka, saj Čehov nikakor nismo mogli prelomiti. Pokazali so, da so dobra ekipa. V tem dvoboju smo bili favoriti, vendar bomo v polfinalu igrali bistveno lažje, ker bomo bolj sproščeni, pokazali bomo še boljšo predstavo," je po zmagi povedal Teodosić, ki je 14 podajam dodal 12 točk in se veselil drugega dvojnega dvojčka na tem turnirju.

"Uvrstili smo se na olimpijske kvalifikacije, kar je pomembno, vendar se želimo v Rio uvrstiti neposredno," pa je Teodosić nakazal, kaj ga zanima na petkovem polfinalnem boju z Litvo. Finalista EuroBasketa bosta namreč prejela vozovnici za olimpijske igre za leto 2016.

Morda pa spet popravi rekord v številu podaj, saj je prejšnjega postavil prav proti Litvi pred šestimi leti.

Ne spreglejte