Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 5. 2014,
19.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miami Heat Indiana Pacers LeBron James

Četrtek, 29. 5. 2014, 19.07

7 let, 12 mesecev

Miami Heat četrtič zapored v finalu lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Miami Heat, dvakratni zaporedni prvaki lige NBA, se je še četrtič zapored uvrstil v veliki finale. V šesti tekmi je bil prepričljivo boljši od Indiane.

Miami se bo za še tretji zaporedni naslov prvakov najmočnejše košarkarske lige na svetu meril z boljšim iz obračuna na Zahodu. To je lahko tako kot lani San Antonio Spurs, ki v zmagah vodi s 3:2 proti Oklahoma City Thunder.

Miami je na šesti tekmi finala vzhodne konference slavil na krilih zvezdnikov LeBrona Jamesa in Chrisa Bosha, ki sta vsak prispevala po 25 točk, Dwyane Wade in Rashard Lewis pa sta dodala po 13 točk. Miami se je s četrtim zaporednim finalom izenačil z ekipo Boston Celtics, ki je nazadnje štiri zaporedne uvrstitve v veliki finale lige NBA spisala v sezonah od 1984 do 1987.

V vrsti Indiane je najbolj izstopal Paul George z 29 točkami, a sta ob prvemu strelcu Pacers dvomestno število točk vpisala le še David West (16) in Lance Stephenson (11).

Miami je v letošnji končnici dobil vseh osem obračunov na domačem parketu er 11 tekem zaporedoma v končnici, Indiana pa tretje leto zaporedoma sezono končuje po porazu z Miamijem. Gostje so sicer povedli na začetku, a je Miami kmalu z 11 dobljenimi točkami po vrsti prišel v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok. Ob polčasu je prednost znašala že 26 točk.

"Veseli nas, da se nam je uspelo v finale uvrstiti pred domačim občinstvom. Želeli smo serijo končati že v Indiani, a so nas prisilili v šesto tekmo," je po tekmi razmišljal domači trener Erik Spoelstra. Njegov kolega na nasprotni klopi Frank Vogel pa je bil kljub izpadu zadovoljen: "Seveda, da je frustrirajoče doživeti takšne poraze že tretje leto zapored proti Miamiju, čeprav smo bili vsakič tako blizu. A treba se je tudi zavedati, da igramo proti Michaelu Jordanu in Chicago Bullsom našega časa."

"Bila je ena tistih tekem, ki so jo želiš odigrati od začetka do konca na domačem parketu. Uspelo nam je pustiti pečat in poslati pomembno sporočilo," je kar žarel eden od zvezdnikov Miamija Chris Bosh. "Nič nam ni bilo podarjeno, niti najmanj, nocoj se bomo na kratko poveselili, četrti zaporedni finale ni nekaj vsakdanjega, lahko smo srečni, da smo del te zgodbe," je bil vesel "kralj" James.

Finale lige se bo začel v četrtek. Šesta tekma zahodne konference bo v Oklahomi, kjer ima v noči na nedeljo San Antonio prvo priložnost za napredovanje v veliki finale.

Ne spreglejte