SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matjaž Smodiš: Grožnja je prišla prepozno

2

termometer

 | Foto:
Košarkarska drama na relaciji Fiba-nacionalne zveze-liga ABA-klubi vsak dan dobiva novo nadaljevanje. Slovenski akterji v košarki bi radi, da bi bilo vse skupaj čim prej končano.

Generalni sekretar Fibe Patrick Bauman je v torek pozval nacionalne zveze iz republik nekdanje Jugoslavije, naj se odzovejo na poslana stališča in ukrepe, ki jih namerava mednarodna košarkarska organizacija izvesti, če bodo klubi še naprej podpirali regionalno ligo ABA.

Če jo bodo, potem po njihovih grožnjah reprezentance iz držav klubov ne bodo smele nastopiti na tekmovanjih pod okriljem Fibe. Čas, da odgovorijo Fibi, imajo do 18. junija, ko bo zasedal izvršni odbor mednarodne košarkarske organizacije.

Prvi so se oglasili Srbi na čelu s svojim predsednikom košarkarske zveze Draganom Đilasom, ki je podprl idejo o novem regionalnem tekmovanju, ki ga želi Fiba, in dal vedeti, da se bodo klubi umaknili iz trenutne lige ABA.

Jabolko spora naj bi bila lastniška struktura lige ABA. Srbi bi nastopali v ligi, ki bi bila v lasti klubov, zasebniki pa ne bi smeli biti več deležniki, kot so zdaj.

Hrvati so včeraj sporočili, da želijo igrati v regionalni ligi, a ne bodo preslišali pozivov Mednarodne košarkarske zveze. Tamkajšnja košarkarska zveza je sporočila, da njeni klubi ne bodo igrali v ligi, ki je Fiba ne priznava.

Na naši krovni košarkarski organizaciji so bolj diplomatski pri vsej stvari. Pravijo, da bodo ravnali po statutu in pravilnikih Fibe, ki veljajo za vse njene članice.

Za mnenje na celotno dogajanje smo trem slovenskim akterjem iz sveta košarke zastavili naslednji vprašanji: - Kako gledate na dogajanje na povezavi Fiba–nacionalne zveze–liga ABA–klubi–evroliga?

- Mislite, da bi Fiba dejansko izpolnila grožnje o nenastopanju reprezentanc na večjih tekmovanjih pod svojim okriljem?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin