Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 8. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić EuroBasket 2017

Petek, 18. 8. 2017, 10.00

6 let, 7 mesecev

Luka Dončić se zaveda, kaj ga čaka

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Goran Dragić Luka Dončić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Naša izbrana vrsta, ki se vneto pripravlja na evropsko prvenstvo v košarki, se mudi v Izraelu, kjer jo danes ob 15. uri čaka obračun z gostitelji. "Izraelci so v tem pripravljalnem obdobju dokazali, da so zelo dobra ekipa, pred domačimi navijači pa bodo še dodatno motivirani," se Luka Dončić zaveda moči Izraela.

Slovenska reprezentanca je v sredo odpotovala v Izrael s 14 člansko zasedbo. Doma je ostal Žan Mark Šiško, ki je bil naslednji v vrsti, ki ne bo videl evropskega prvenstva.

Za četo Igorja Kokoškova bo to šesta pripravljalna tekma, potem ko so premagali univerzitetno ekipo Rusije, Madžarsko, Češko in Ukrajino, močnejša pa je bila Hrvaška.

Danes bo nasproti stala reprezentanca Izraela (15.00), na turnirju pa nastopa še Turčija, proti kateri bo Slovenija nastopila v soboto.

Izraelci, ki bodo prav tako eni od štirih gostiteljev letošnjega EuroBasketa, še niso izgubili. Zmage so se dvakrat veselili proti Romuniji, na turnirju v Sankt Petersburgu ugnali Fince (97:92) in Ruse (79:71), prejšnji teden pa so v Tel Avivu dobili oba obračuna proti Veliki Britaniji (90:62 in 78:69).

Slovenska in izraelska reprezentanca sta se doslej srečali sedemkrat, štirikrat so bili uspešnejši naši košarkarji. Zadnjič sta se izbrani vrsti srečali leta 2003 na evropskem prvenstvu na Švedskem, ko so na tekmi za vstop v četrtfinale EP zmago slavili Izraelci.

Zanimiv in napet obračun

Naveza Dončić - Dragić bo v akciji že danes proti Izraelcem. | Foto: Grega Valančič / Sportida Naveza Dončić - Dragić bo v akciji že danes proti Izraelcem. Foto: Grega Valančič / Sportida Skupini, v kateri igrata Slovenija in Izrael, se bosta v osmini finala EuroBasketa križali, zato bo današnji dvoboj tudi nekakšno preverjanje moči, če se ekipi v nadaljevanju evropskega prvenstva morebiti srečata.

"Danes nas čaka napeta in zanimiva tekma proti reprezentanci Izraela. Izraelci so v tem pripravljalnem obdobju dokazali, da so zelo dobra ekipa, pred domačimi navijači pa bodo še dodatno motivirani. Potrebno se bo zelo potruditi in odigrati na zelo visokem nivoju, da se bomo na koncu veselili zmage," razmišlja Luka Dončić, ki je bil do zdaj zaradi predstav, ki jih je kazal, osrednje ime slovenske reprezentance.

"V tem trenutku se ukvarjamo zgolj s svojo igro tako v obrambi kot v napadu. Na dosedanjih tekmah se je pokazalo nekaj pomanjkljivosti, ki jih želimo odpraviti že na jutrišnjem obračunu. Ekipa Izraela je izkušena in kvalitetna ter igra dokaj netipično košarko. Zelo pomembno bo, kako bomo reagirali na takšen način igre, saj nas na evropskem prvenstvu čakajo tekme z ekipami s podobnim igralnim sistemom," pa pravi Aleksander Sekulić, pomočnik selektorja slovenske moške članske reprezentance.

Ne spreglejte