Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
7. 5. 2011,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dimitris Diamantidis MVP Panathinaikos

Sobota, 7. 5. 2011, 22.01

8 let

Ljubljanski znanec Diamantidis MVP evrolige

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po šestih priznanjih za najboljšega obrambnega igralca je bil Dimitris Diamantidis na predvečer finala v Barceloni vendarle izbran tudi za najboljšega košarkarja evrolige.

''Pričakoval sem zgoščeno in agresivno obrambo na Diamantidisu. A on ve, kaj mora storiti. Razigral je soigralce. Niso pomembne le točke. On je naša gonilna sila,'' je kljub ''zgolj'' osmim točkam proti Sieni po petkovem polfinalu Dimitrisa Diamantidisa hvalil trener Panathinaikosa Željko Obradović. In imel je še kako prav.

Ta 196 cm visoki branilec, ki je prav na dan polfinala dopolnil 31 let, je ob italijanskem pritisku soigralcem namenil kar 9 asistenc, zbral 4 skoke in zgledno opravil svoje delo v obrambi. Med sezono pa se je odlični Grk večkrat predstavil tudi v vlogi natančnega strelca. V tej prvini ga je v povprečju v Panathinaikosu ugnal le Mike Batiste, ki mu dela družbo tudi v idealni peterki evrolige. Da, to je tisti Američan, ki je v Stožicah dobesedno pohodil Saša Ožbolta. Prav na omenjeni tekmi proti Olimpiji je blestel tudi Diamantidis, ki je z natančnim metom, poskočnostjo in izvirnostjo pri podajah paral ljubljanske živce, a na koncu vendarle zgrešil odločilni met ter ''zmajem'' omogočil najbolj odmevno zmago sezoni. A v vlogi tragičnega junaka je bil le redko. V povprečju je na 21 tekmah dosegel 12,4 točke, ujel 3,8 odbite žoge, zbral po 6 asistenc in tekmecem odvzel po tri žoge. S tem je bil vlečni konj atenskega kluba, ki bo v nedeljo naskakoval evropski prestol.

Tudi z Diamantidisom, ki je po priznanju za najboljšega obrambnega igralca leta (šestem v zadnjih sedmih sezonah) prejel tudi lovoriko MVP sezone 2011/12. S tem je postal neuradni kapetan prve peterke evrolige, v kateri mu družbo delajo še Batiste, Juan Carlos Navarro (Barcelona), Fernando San Emeterio (Caja Laboral) in Maccabijev vladar pod koši Sofoklis Schortanitis, ki bo imel v finalu podobne namere kot Diamantidis in druščina.

Ne spreglejte