Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Potočnik Union Olimpija Eurocup

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 16.18

8 let

Ljubljančani razmišljajo predvsem o sebi

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija bo prekinitev dveh porazov trajajočega niza iskala proti Telekomu Bonn, ki v sredo gostuje v dvorani Stožice. Gašper Potočnik bolj kot o nasprotnikih želi razmišljati o svojem moštvu.

Najprej je ekipa doživela visok poraz v gosteh proti Nanterru, nato tesen poraz v Stožicah proti vodilnemu moštvu lige ABA Budućnosti, ko je imel ljubljanski strateg Gašper Potočnik na voljo le deveterico košarkarjev, izbira pa se mu mogoče v sredo še vedno ne bo razširila.

"Razmišljamo predvsem sami o sebi. Nekoliko moramo počakati, da sploh vidimo, v kakšni zasedbi bomo nastopili. Ne obremenjujemo se s poškodbami, saj moramo predvsem razmišljati o igralcih, ki so na voljo. Želimo se predstaviti v najboljši možni luči. Pritiska ne čutimo, želimo pa si čim bolj polno dvorano in podporo publike," razmišlja Potočnik, ki si v sredo ob 20.30 želi vsaj tako polne dvorane, kot je bila na zadnji tekmi proti Budućnosti. Takrat je navijanje zaradi odpadlega nogometnega derbija med Olimpijo in Mariborom dodatno začinila navijaška skupina Green Dragons.

Telekom Bonn ima podobno kot Olimpija po dveh tekmah v Eurocupu polovičen izkupiček. V prvem krogu so premagali konkurenta iz domačega prvenstva Oldenburg, nato pa izgubili s španskim Bilbaom, zelo dobro pa so začeli v domačem prvenstvu, kjer imajo le en poraz.

"Pri Telekom Bonnu gre za odlično ekipo desetih igralcev, ki so si dokaj enakovredni. Vsako tekmo preseneti nekdo drugi. Mogoče nimajo zvenečih imen, ampak verjemite, da gre za dobre igralce, zato nas čaka zelo težka naloga," nasprotnike ocenjuje ljubljanski trener.

Igra v Eurocupu nekoliko hitrejša

Glavno besedo imajo pri Nemcih kakopak Američani. Prvi strelec in podajalec je Eugene Lawrence, Bonn pa je do zdaj obe tekmi odigral pred domačimi navijači, tako da bo gostovanje v Stožicah njihovo prvo v letošnji sezoni Eurocoupa.

"Predvsem moramo odigrati ekipno, verjetno pa mi ni treba izgubljati besed, da smo imeli na obeh tekmah EuroCupa kar precej težav s hitro igro nasprotnika in Bonn zagotovo ni izjema. Ekipe v EuroCupu igrajo nekoliko hitrejšo košarko kot v ligi ABA in to je zagotovo glavna nevarnost. Z dobro obrambo moramo poskusiti zaustaviti njihov napad, da se ne razletijo, razigrajo in jih tako prisiliti, da igrajo našo igro, ki je bolj organizirana, postavljena, mogoče lahko rečemo tudi bolj strpna," je recept za prekinitev dveh zaporednih porazov podal Potočnik.

Ne spreglejte