Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2023,
18.54

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Hopsi Polzela KK Podčetrtek LTH Casting KK Zlatorog Laško Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba KK Ilirija kk Rogaška Helios Suns KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM

Sreda, 15. 3. 2023, 18.54

1 leto, 1 mesec

LIGA NOVA KBM, 20. KROG

Helios Suns po zmagi na derbiju kroga na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Helios Suns | Domžalski Helios je na derbiju kroga v novomeški dvorani Leona Štuklja premagal Krko. | Foto ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Domžalski Helios je na derbiju kroga v novomeški dvorani Leona Štuklja premagal Krko.

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkarji domžalskega moštva Helios Suns so v današnjem derbiju 20. kroga lige Nova KBM s 86:82 zmagali v Novem mestu pri Krki in skočili na vrh prvenstvene lestvice. Preostale tekme kroga so bile odigrane že prejšnji tede. Začelo se je z obračunom med Zlatorogom in Šentjurjem, ki so ga slednji dobili z 82:72, dan kasneje sta prednost domačega igrišča izkoristila Ilirija in Hopsi Polzela, v ponedeljek pa še LTH Castings, ki je presenetil GGD Šenčur.

EuroCup Cedevita Olimpija Lietkabelis
Sportal Konec upanja Cedevite Olimpije za evropsko napredovanje

Košarkarji Helios Suns so dobili veliki derbi lige Nova KBM. V Novem mestu so premagali Krko s 86:82. Za Domžalčane je to prva zmaga nad Dolenjci v tej sezoni državnega prvenstva in tretja v vseh tekmovanjih.

Helios Suns je dobil eno tekmo v ligi Aba 2 in eno v pokalu Spar, Krka pa je bila dvakrat boljša v ligi Nova KBM. Ena tekma v pokalu se je končala z neodločenim izidom, na zaključni turnir pa so napredovali Domžalčani.

Dvoboj najboljših ekip lige Nova KBM in lige Aba 2 so zasluženo dobili gostje, ki so v izenačeni končnici pokazali več zbranosti in zadeli pomembne mete. Ključna je bila trojka Nika Bačviča 29 sekund pred koncem za 83:80.

Domžalčani, pri katerih je imelo pet igralcev dvomestno število točk, so dobro branili met domačih za tri točke (4:14). Uspešno so zaustavili prvega strelca Krke Roka Stipčevića, ki je dosegel le devet točk (povprečje 14 točk), in tekmeca prisilili k 19 izgubljenim žogam.

V svoji vrstah je imel Helios Suns razpoloženega Austina Luka (20 točk, trojke 6:12), Blaž Mahkovic je zbral 15 točk (7 skokov), po 14 pa sta jih dodala Dennis Tunstall (8 skokov) in Niko Bačvič (5 podaj).

Helios Suns bo v soboto v 21. krogu gostil Zlatorog Laško, Krka pa bo v nedeljo gostovala pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur.

Liga Nova KBM, 20. krog:

Petek, 10. marec:

Sobota, 11. marec:

Ponedeljek, 13. marec

Sreda, 15. marec

Lestvica:

KK Krka - Borac
Sportal Krka z deveto zmago, Šenčur z devetim porazom
Ne spreglejte