Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2017,
7.10

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Chicago Bulls Toronto Raptors Los Angeles Lakers Los Angeles Clippers New York Knicks Oklahoma CIty Thunder Carmelo Anthony Russell Westbrook Lauri Markkanen Kristaps Porzingis Liga NBA

Petek, 20. 10. 2017, 7.10

6 let, 5 mesecev

Liga NBA, 19. oktober

Westbrook že čara, slovenski znanec iz Istanbula najboljši strelec večera #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Carmelo Anthony | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Oklahoma je v ligi NBA na krilih vsestranskega Russella Westbrooka nadigrala New York, zvezdniški prišlek Carmelo Anthony pa je nekdanjim soigralcem, pri katerih je izstopal latvijski orjak Kristaps Porzingis, nasul 22 točk. Toronto je brez večjih težav odpravil Chicago, za katerega ni razočaral finski novinec Lauri Markkanen.

Vrhunci srečanja v Oklahoma Cityju:

Najkoristnejši igralec lige NBA, aktualni MVP, je novo sezono začel tako, kot je končal prejšnjo. Russell Westbrook se je v prvem nastopu že lahko pohvalil s trojnim dvojčkom. Čeprav je Oklahoma občutno spremenila igralski seznam, je Westbrook nakazal, da se v tem dresu še naprej počuti izjemno. Prispeval je 21 točk, 16 podaj in 10 skokov.

Bil je šele tretji najboljši strelec svoje ekipe. Več točk od njega sta dosegla prišleka, ki spadata med največje NBA zvezdnika. To sta Paul George (28 točk, prišel iz Indiane) in Carmelo Anthony, ki se je v prvem nastopu za Oklahomo pomeril prav proti nekdanjim soigralcem iz New Yorka (22 točk). Dvoboj je začel silovito in ga odprl s trojko. "To poglavje je končano. Ne želim več govoriti o New Yorku. Zanima me le Oklahoma," je dejal 33-letni Anthony, ki je zadnjih šest let igral za New York Knicks.

Kako je Porzingis blokiral nekdanjega soigralca Anthonyja?

Pri gostih je izstopal Latvijec Kristaps Porzingis. Gibljivi center, ki je v četrtfnalu letošnjega EuroBasketa namučil Slovenijo, je bil z 31 točkami najboljši strelec večera.

Finski as za začetek 17 točk

Košarkarji Toronta so zlahka premagali Chicago, v dresu katerega se je prvič čez veliko lužo predstavil mladi Finec Lauri Markkanen. Nase je opozoril na letošnjem evropskem prvenstvu, v krstnem nastopu v ligi NBA pa je dosegel 17 točk in dokazal, da bi lahko že v tej sezoni igral pri Bikih pomembno vlogo.

V prvem polčasu je še nabiral vtise. Končal ga je le pri treh točkah in štirih metih iz igre, v nadaljevanju pa je pokazal razkošno znanje, s katerim je izstopal na evropskih parketih. "Za prvič je bilo kar impresivno," je poudaril njegov trener Fred Hoiberg.

Mestni obračun v Los Angelesu je pripadel gostom. Clippers so z visoko razliko odpravili Lakers, katerim sta v dvorani Staples Centre največ preglavic povzročala Blake Griffin in DeAndre Jordan. Prvi je zbral 29 točk, drugi pa kar 24 skokov!

Liga NBA, 19. oktober:

Toronto Raptors : Chicago Bulls 117:100
Valančiunas 23, 15 sk., Miles 22, Powell 15; Lopez 18, Markkanen 17, 8 sk., Holiday 15

Oklahoma City Thunder : New York Knicks 105:84
George (met z igre 9/23) 28, Anthony 22, Westbrook 21, 16 podaj, 10 sk., 7 izg. žog; Porzingis 31 (met iz igre 11/25), 12 sk., Kanter 10

Los Angeles Lakers : Los Angeles Clippers 92:108
Lopez 20, Clarkson 18, Nance Jr. 14, 12 sk.; Griffin 29, 12 sk., Jordan 14, 24 sk. 

Ne spreglejte