Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 11. 2017,
8.46

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Boston Celtics Golden State Warriors Liga NBA

Petek, 17. 11. 2017, 8.46

6 let, 5 mesecev

Liga NBA, 16. november

Kelti s 14. zaporedno zmago zmleli še aktualne prvake #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Jaylen Brown | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Košarkarji Boston Celtics so v noči na petek gostili prvake Golden State Warriors in zasluženo zmagali. Tekma se je končala z izidom 92:88.  Druga tekma poteka med Phoenix Suns in Houston Rockets.

V noči na petek so na svoj račun prišli ljubitelji košarke, potem ko sta se med seboj udarila Boston Celtics, vodilna ekipa vzhodne konference, in aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors.

Kot kaže, so košarkarji Bostona še vedno v naletu, saj so proti Golden State Warriors dosegli še 14. zaporedno zmago in se še bolj utrdili na vrhu lestvice. Za aktualne prvake je bil to četrti poraz v letošnji sezoni.

.

Pri domačih košarkarjih je na parketu najbolj blestel Jaylen Brown, ki je  v svojo statistiko vpisal 22 točk. Brown pred tem ni niti razmišljal o košarki, potem ko mu je v sredo nepričakovano umrl najboljši prijatelj. "Težko je bilo to sprejeti in bil sem v šoku." Po pogovoru z družino in s trenerjem se je Brown vendarle odločil, da bo zaigral. Na koncu je prikazal eno najboljših predstav v svoji kratki karieri.

"To je za Trevina. Igral sem zanj. Mislil sem, da ne bom mogel ven iz sobe, vendar me je njegova mama prepričala, naj igram. Težko mi je, niti sam ne vem, kako se počutim," je po tekmi povedal Brown.

 

Pri gostih je bil s 24 točkami najboljši Kevin Durant. Povsem "razglašen" je bil Stephen Curry, ki se je vrnil po poškodbi stegenske mišice. Curry je imel met iz igre 3:14, met za tri točke pa je imel skromnih 2-9.

Na sporedu sta bili vsega dve tekmi. V drugem obračunu je Houston slavil v Phoenixu kar s 142:116, gostje iz Teksasa pa so bili veseli tudi, da se je na parket uspešno vrnil Chris Paul, ki je izpustil 14 obračunov, danes pa je dosegel 11 točk. Igralec večera je bil James Harden z 48 koši, 33 jih je dosegel v prvem polčasu, ki so ga igralci Houstona dobili kar z 90:65. V ekipi iz Arizone je bil s 23 točkami najbolj učinkovit Troy Daniels.

 

 

Liga NBA, 16. november:

Boston Celtics : Golden State Warriors 92:88
Brown 22, Horford 18, 11 sk.; Durant 24, Thompson 13

Phoenix Suns : Houston Rockets 116:142
Daniels 23, Monroe 20; Harden 48, 7 sk., Anderson 24

Ne spreglejte