Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
14. 5. 2016,
6.22

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,85

2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić NBA Miami Heat košarka

Sobota, 14. 5. 2016, 6.22

7 let, 11 mesecev

Izjemni Dragić postavil rekord in rešil Miami (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,85

2

Goran Dragić Wade | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na zadnjega potnika v konferenčni finale bo treba počakati še dva dneva, saj je Goran Dragić z Miami Heat izsilil odločilno sedmo tekmo. Slovenski košarkar je odigral osrednjo vlogo in hkrati postavil nov rekord.

Začetek tekme sicer ni obetal, da bo Goran Dragić odigral takšno partijo, saj je zgrešil uvodni poskus za tri točke in polaganje. A se je kmalu vse skupaj spremenilo.

 

V drugi četrtini je praktično sam vozil voz Miamija, saj je dosegel 14 točk, Vročica pa je po njegovem košu vodila za devet točk (52:43).

 

Odlično predstavo je nadaljeval tudi po odmoru, Miami pa je nenehno držal nadzor nad tekmo in ni pustil gostom, da bi ujeli priključek. Zmaga ni bila prav nikoli ogrožena, Dragić pa je dvoboj končal pri 30 točkah (met iz igre 12/21, od tega trojke 2/5), kar je njegov rekord v končnici lige NBA.

 

Uživajte v predstavi Gorana Dragića in njegovih 30 točkah

 

 

Ob tem se je v 38 minutah igre lahko pohvalil še s sedmimi skoki in štirimi podajami, ko je bil Gogi na parketu, pa je Miami v primerjavi s Torontom pridobil kar 25 točk. Torontu ni pomagalo niti 36 točk organizatorja igre Kyla Lowryja.

 

Trener Miamija Eric Spoelstra je na šesti tekmi rotiral vsega osem košarkarjev, zato bo pred odločilno sedmo tekmo, ki bo v nedeljo ob 21.30 po našem času, zelo pomembno, da se bodo Dragić in druščina dobro spočili. Dwyane Wade, ki je po veliki zmagi povzdignil Goranovo ime, je k zmagi prispeval 22 točk.

 

"Ta večer je bil njegov. Na parketu je bilo videti Gorana," je tudi Spoelstra pohvalil učinek Dragića in dodal: "Ta večer smo se približali igri, ki jo sicer igramo."

 

V zgodovini še nobeni ekipi v enem letu ni uspelo v dveh serijah izničiti zaostanka z 2:3 in napredovati. Miamiju je to uspelo že v prvem krogu proti Charlotte Hornets, zdaj pa lahko ta podvig naredijo še proti Torontu, ki bo imel na zadnji tekmi vlogo gostitelja.

 

Liga NBA, končnica, polfinale vzhodne konference:

Miami Heat : Toronto Raptors 103:91 /3:3/

Dragić 30 točk, 4 asist., 7 sk., Wade 22; Lowry 36, DeRozan 23

//Razmerje v zmagah. Igrajo na štiri, po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte