Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2017,
7.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

NBA San Antonio Spurs

Petek, 12. 5. 2017, 7.13

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 11. maj

Oslabljene ostroge iz San Antonia tudi brez prvih zvezdnikov v konferenčni finale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
LaMarcus Aldridge | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Petkratni prvaki lige NBA San Antonio Spurs so v boju na štiri zmage v Teksasu pred 18.500 gledalci dobili šesto tekmo dvoboja s Houston Rockets s 114:75 in se že 13. uvrstili v finale zahodne konference končnice severnoameriške lige NBA. Za finale prvenstva se bodo pomerili s prvimi favoriti za šampionski naslov, Golden State Warriors.

Čeprav so Ostroge na šesti tekmi konferenčnega polfinala nastopile brez poškodovanega prvega zvezdnika ekipe Kawhija Leonarda in francoskega veterana Tonyja Parkerja, z gostitelji niso imeli nobenih težav.

 

Največ pozornosti je s svojimi mojstrovinami požel LaMarcus Aldridge, ki je dosegel 34 točk in 12 skokov, njegov klubski kolega Jonathon Simmons pa jih je dodal 18. Z uvrstitvijo Ostrog v konferenčni finale bo tam mesto tudi za ameriškega košarkarja Dannyja Greena, nekdanjega igralca Olimpije, ki je k zmagi svoje ekipe prispeval 10 točk in 6 skokov.

Aldridge, ki že enajsto sezono nosi dres San Antonia, se je po šestih poskusih prvič prebil v finale zahoda. "Res se je izkazal. Zahteval žogo, iskal dobre položaje za met, pobiral žogo pod obročema, za nameček pa je še zelo, zelo dobro podajal žogo soigralcem. V bistvu je vodil našo igro," je po tekmi Aldridgea pohvalil trener ostrog Gregg Popovich.

"Danes sem bil morda malo več pri žogi, zato sem imel več priložnosti, da napolnim koš. Skušal sem nadzorovati igro, najti pravi ritem in ga zadržati celotno tekmo. Menim, da mi je kar uspelo," pa je dejal Aldridge.

San Antonio je že ob polčasu vodil za 19 točk in ni popustil do konca. Zdaj bo prvič zaigral v finalu zahodne konference vse od leta 2014, ko je osvojil šampionski naslov. Prva tekma z Golden State Warriors bo na sporedu v nedeljo.

V konferenčnem finalu lige NBA bo zaigral tudi nekdanji igralec Olimpije Danny Green, ki je k četrti zmagi Ostrog prispeval deset točk in šest skokov. | Foto: Getty Images V konferenčnem finalu lige NBA bo zaigral tudi nekdanji igralec Olimpije Danny Green, ki je k četrti zmagi Ostrog prispeval deset točk in šest skokov. Foto: Getty Images

Harden doma odpovedal na celi črti

Težko bodo poraz pred domačimi navijači preživele Rakete, kjer je njihov prvi zvezdnik James Harden, kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP), odpovedal na celi črti. Pri metu 2:11 je dosegel zgolj deset točk, kar je najmanj v sezoni, po tekmi pa je na svoja pleča prevzel odgovornost za poraz. Najbolj natančen je bil z 20 točkami Trevor Ariza, medtem ko jih je Clint Capela dosegel pet manj.

Prvega zvezdnika ekipe Houston Rockets Jamesa Hardena je tolažil Gregg Popovich, trener ekipe San Antonio Spurs. | Foto: Getty Images Prvega zvezdnika ekipe Houston Rockets Jamesa Hardena je tolažil Gregg Popovich, trener ekipe San Antonio Spurs. Foto: Getty Images

Prva tekma konferenčnega finala bo v nedeljo, 14. maja 2017, v Oaklandu.

Liga NBA, 11. maj (konferenčni polfinale):

Zahodna konferenca:
Houston Rockets : San Antonio Spurs 75:114
Ariza 20, Capela 15, 12 skokov, Harden 10, 7 podaj; Aldridge 34, 12 skokov, Simmons 18, Mills 14, Green 10, 6 skokov

San Antonio se je uvrstil v konferenčni finale s 4:2 v zmagah.
//izid v zmagah, igrajo na štiri

Ne spreglejte