Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2017,
7.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Liga NBA Golden State Warriors Cleveland Cavaliers LeBron James Stephen Curry

Petek, 2. 6. 2017, 7.07

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 1. junij, finale, prva tekma

Prva stopnička velikega košarkarskega spektakla pripadla ekipi Golden State Warriors #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
LeBron james | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V ligi NBA je končana prva tekma finala, ki se je z enakima tekmecema ponovila že tretjič. Zmaga je pripadla košarkarjem Golden State Warriors, ki so pred domačimi navijači v Oaklandu v Kaliforniji s 113:91 premagali branilce naslova, košarkarje Clevelanda. Naslednji obračun v seriji na štiri zmage bo v noči na ponedeljek.

Najboljša igralca pri Bojevnikih sta bila Kevin Durant, ki je dosegel 38 točk, ter Stephen Curry z 28 točkami, na drugi strani pa je največ točk zbral LeBron James - 28. Durant (met iz igre 14:26) je imel ob tem še osem skokov in prav toliko podaj, Curry pa je za tri točke metal 6:11.

Za prvake je zaskrbljujoče, da Warriors, ki letos v končnici še niso izgubili, niso odigrali svoje najboljše tekme, kljub temu pa so jih nadigrali v vseh pogledih. Golden State je imel 12 ukradenih žog, Cleveland nobene, Warriors so izgubili vsega štiri žoge, v raketi so Cavse nadigrali 56:30, v protinapadih 27:9, iz napadov po izgubljenih žogah tekmeca pa so dosegli 21 točk.

"Lahko igramo še precej bolje. A ko si enkrat v finalu, lepota ne šteje. Bistvo je, da smo vknjižili prvo zmago," je po tekmi dejal Kevin Durant. | Foto: Reuters "Lahko igramo še precej bolje. A ko si enkrat v finalu, lepota ne šteje. Bistvo je, da smo vknjižili prvo zmago," je po tekmi dejal Kevin Durant. Foto: Reuters

James, ki je zbral še osem podaj in 15 skokov, a tudi osem izgubljenih žog, je povedal: "Proti takšni ekipi si ne smeš privoščiti toliko napak. Vsako drago plačaš, saj so hitra, natančna in raznovrstna zasedba. Hkrati igrajo zelo agresivno obrambo in izvajajo hud pritisk na vsakega posameznika na parketu."

Pri Cavs, ki so na začetku zadnje četrtine zaostajali še z 72:93, so odpovedali praktično vsi igralci. Izjema je bil Kyrie Irving s 24 točkami, delno Kevin Love z 21 skoki (15 točk). Tristan Thompson je tekmo končal celo brez dosežene točke, če izvzamemo točke Jamesa, Irvinga in Lova, pa so ostali igralci Clevelanda skupaj dosegli vsega 24 točk.

Stephen Curry (Golden State Warriors) o prvi tekmi finala lige NBA:


Ne spreglejte:

Podrobna statistika iz lige NBA


To je tretji zaporedni finale teh dveh ekip. Warriors so leta 2015 zmagali s 4:2, Cavaliers pa so lani kot prva ekipa v finalih obrnili zaostanek 1:3 v zmago s 4:3.

Druga tekma v seriji na štiri zmage bo v noči na ponedeljek znova v Oaklandu v Kaliforniji.

Liga NBA, 1. junij, finale, prva tekma

Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 113:91 /1:0/
Durant 38, 8 sk., 8 as., Curry 28, 6 sk., 10 as.; James 28, 15 sk., 8 as., Irving 24

*igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

 

Ne spreglejte