SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

LeBronu Jamesu je prekipelo

2

termometer

Superzvezdniku severnoameriške košarkarske lige NBA LeBronu Jamesu je po najnovejšem šolskem strelskem pokolu na kolidžu v Oregonu in novih devetih smrtnih žrtvah prekipelo.

Ikona moštva Cleveland Cavaliers je pozval k večjemu nadzoru nad uporabo in nošnjo strelnega orožja, češ da v ameriški družbi ni prostora za orožje.

"Ne, za orožje ni prostora," je dejal košarkarski kralj LeBron James, ki ga smrt nedolžnih ljudi ni pustila neprizadetega in se je odločil sodržavljane pozvati, naj dvakrat premislijo, preden posežejo po orožju. Zakonodajalca je pozval, naj sprejme omejitve za posedovanje strelnega orožja.

Zaradi orožja bodo le trpeli

"Ne slepim se in vem, da ne bo mogoče odpraviti orožja, ampak tega je zdaj preprosto preveč. Če pa bi obstajalo nekaj pogojev ali kakšne kazni, tudi takšne za daljše časovno obdobje, ali pravila in predpisi za posedovanje in nošnjo orožja, legalnega ali nelegalnega, bi se ljudje sami pri sebi začeli spraševati," je predlagal James, ki se je na Twitterju spustil v vročo izmenjavo mnenj, zgrožen tudi nad smrtjo petmesečnega dojenčka, ki je bil v njegovem domačem Clevelandu ustreljen v prsi.

"Tega je v zadnjem času preprosto preveč. V zadnjih štirih tednih so v Clevelandu do smrti ustrelili ali hudo ranili štiri otroke, mlajše od pet ali šest let. Za kaj takšnega preprosto ni prostora. Ni prostora za orožje. Ne le v Clevelandu, ampak v celotni državi. Vsi bomo le trpeli zaradi njega," je še poudaril James.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin