Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
7. 7. 2012,
9.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 7. 7. 2012, 9.59

7 let, 12 mesecev

LeBron verjame v reprezentanco

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ameriška košarkarska reprezentanca je opravila prvi skupni trening v pripravah na OI, na katerem jo je skupil Chris Paul, ki si je poškodoval palec.

V petek so opravili trening, na katerem si je trener Mike Krzyzewski ogledoval morebitne člane dvanajsterice. Končne odločitve o potnikih še ni, čeprav nekateri niso popolnoma pripravljeni. V petek je tako obsedel Chris Paul, ki je odšel na rentgensko slikanje po udarcu v palec. Direktor reprezentanc Jerry Colangelo verjame, da ne gre za resnejšo poškodbo in da bo Paul na parketu že v soboto zvečer. To je vsekakor dobra novica, saj so Američani zaradi poškodb že izgubili Dwighta Howarda, Derricka Rosea, Dwyana Wadea in Chrisa Bosha. Trenenig sta izpustila tudi LeBron James in Deron Wiliams. Prvi je dobil nekaj več počitka, saj je šele pred štirinajstimi dnevi zaključil z sezono, z Wiliamsom pa trener ni želel tvegati kakšne poškodbe, saj uradno še ni podpisal pogodbe z Brooklyn Nets. Tako so pod "drobnogledom" bili Rudy Gay, Eric Gordon, James Harden in Andre Iguodala. Colangelo in "coach K" imata na zunanjih položajih sladke skrbi: "To je kot bi izbiral meni za hrano. Če želiš strelca , imaš Gordona, če potrebuješ obrambnega specialista je tu Iguodala in če rabiš igralca z dolgimi rokami, ki zna zadeti s pol razdalje je tu Gay."

Težave pod obročem

Nekoliko več težav bodo imeli z izbiro pod košem. Tu sta zagotova potnika Tyson Chandler in Kevin Love, vprašanje pa se pojavlja ob imenu Anthony Davisu, ki si je zvil gleženj in še nekaj časa ne bo moral trenirati. " Želim biti čim prej zdrav, da pokažem trenerjem svoje sposobnosti," je dejal Davis. Vsekakor potrebujejo njegovo višino predvsem v obrambi, vendar se poraja vprašanje ali bo popolnoma pripravljen do OI. Tako se mesto odpira Gayu, ki je eden najbolj vsestranskih igralcev v reprezentanci, na poziciji krilnega centra pa bi lahko igrala tudi LeBron James in Carmelo Anthony , predvsem kar se tiče napada. "Na terenu želim pokazati kaj znam. Če ne bom izbran, se bom še izboljšal do naslednjič, " je o možnostih za preboj med dvanajst potnikov komentiral Gay, član reprezentance leta 2010, ko so osvojili zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Turčiji.

"Nič nam ne manjka v moštvu"

Po petkovem treningu je o olimpijskih igrah spregovoril tudi LeBron James, kateremu je žal, da bodo manjkali nekateri zvezdniki, vendar pa to ne spremeni želje po zlati medalji: "Vsi ki so se poškodovali bi si zaslužili, da bi bili z nami. Rose, Howard, Bosh in Aldridge, vsi bi si zaslužili nastop. Vsem želim, da se čim prej pozdravijo. " Zlatega odličja si želi tudi Kevin Durant, po tem, ko mu ni uspelo osvojiti prstana v ligi NBA: "Vsi vemo, kaj je na kocki in za kaj se borimo. Igramo za našo državo in želimo si zlato medaljo."

Ne spreglejte