Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2015,
19.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cleveland Cavaliers LeBron James Chicago Bulls Houston Rockets Los Angeles Clippers

Torek, 12. 5. 2015, 19.58

8 let

LeBron James na peti tekmi dosegel 38 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ligi NBA sta bila v noči na sredo na sporedu dva obračuna. Cleveland je doma premagal Chicago, Houston pa je bil boljši od Los Angeles Clippers.

V obračunu med Cleveland Cavaliers in Chicago Bulls je znova blestel nihče drug kot LeBron James, ki je za svojo ekipo dosegel 38 točk, ob tem pa je dodal 12 skokov in 6 podaj. Tekma se je na koncu končala z izidom 106:101, kavaliriji pa v zmagah vodijo s 3:2.

Cleveland je v končnici severnoameriške košarkarske lige oddaljen le še zmago od preboja v finale vzhodne konference. Že v četrtek v Chicagu lahko postavi piko na i, izloči bike ter se prvič v zadnjih šestih letih poda v konferenčni finale.

"Kaj naj rečem o LeBronu? Izstopal je v prav vseh vidikih igre. Ne najdem ene pomanjkljivosti, prav v vseh prvinah košarke se je izkazal z igro na najvišji možni ravni," je Jamesa, sicer štirikratnega MVP lige NBA, pohvalil trener konjenikov David Blatt.

Brez kančka pretirane skromnosti se je na svojo predstavo ozrl tudi sam James z besedami: "Nocoj sem bil res zelo učinkovit," je bil ponosen James, ki je v 41 minutah igre dodal še tri ukradene žoge, tri blokade in ni izgubil niti ene žoge, kar se mu je zgodilo prvič v tej sezoni.

V zahodnem delu lige NBA so se košarkarji Houston Rockets izognili prezgodnjemu izpadu ter so tekmecem Los Angeles Clippers prizadejali poraz s 124:103.

Prvi strelec raket je bil James Harden s 26 točkami, 11 skoki in 10 podajami. Harden je v končnicah prvenstva vpisal svoj sploh prvi karierni tako imenovani trojni dvojček. Dwight Howard je vknjižil 20 točk in 15 skokov, Trevor Ariza pa 22 točk in 8 skokov. Moštvo Clippers vodi s 3:2 v zmagah in lahko polfinalno serijo dobi v četrtek na domačem parketu.

"Imeli smo le eno izbiro zmagati ali pa pomahati v slovo in oditi domov. To se ni zgodilo. Dvakrat so nas že ponižali v Los Angelesu, a smo vedeli, da lahko igramo veliko bolje. Nocoj smo vendarle ujeli naš pravi ritem," je vrelo iz ust Hardna.

Pri nasprotnem moštvu je Blake Griffin vpisal 30 točk in 16 skokov, Chris Paul pa 22 točk in 10 podaj.

Ne spreglejte