Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
3. 10. 2012,
9.41

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miami Heat Los Angeles Lakers Goran Dragić Goran Dragić Dwight Howard

Sreda, 3. 10. 2012, 9.41

4 leta, 3 mesece

LeBron, Dragić, tudi Dwight se vračajo na parket

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z uradnim fotografiranjem se je začelo odštevanje do nove sezone lige NBA. Prva tekma bo 30. oktobra, dotlej najboljše košarkarje na svetu čakajo treningi in pripravljalne tekme.

Boston Celtics so že v Istanbulu, kjer se v petek serija tekem predsezone lige NBA začenja s prvo evropsko - Kevin Garnett, Paul Pierce, Rajon Rondo in soigralci se bodo pomerili s turškim Fenerbahčejem. Igralci ostalih 29 klubov pa so se zbrali na pripravljalnih kampih. Še preden so začeli s treningi so morali opraviti dolžnosti do novinarjev in fotografov.

Pred najtežjo nalogo so Miami Heat. Branijo naslov prvaka. Da bi jim uspelo, so v klub pripeljali veterana Raya Allena, Dwyane Wade pa je prestal operacijo na kolenu. "Skušal bom odigrati eno tekmo predsezone, vsaj eno, zagotovo pa ne vseh osem," o okrevanju po julijski operaciji ostaja previden Wade. Chris Bosh bo poslej igral klasičnega centra, LeBron James pa namerava do konca razviti novo igralno mesto - organizator igre krilni igralec. Če so bili predlani v središču pozornosti, lani so se uspeli pripravljati bolj umirjeno, bo letos pritisk medijev v teh tednih še nekoliko manjši. Večina sedme sile je tokrat usmerjena v Los Angeles in Brooklyn.

Lani poraženci konferenčnega polfinala zahodne konference Los Angeles Lakers imajo v svojih vrstah dva nova košarkarja, zaradi katerih so morda prvi favoriti za šampionske prstane - Steve Nash in Dwight Howard. Slednji je ob koncu lanske sezone, ko je bil še član Orlando Magicov prestal operacijo hrbta, a je že sodeloval na torkovem prvem treningu. Odločen je, da odigra vsaj nekaj tekem predsezone. "Morali bomo vzpostaviti kemijo, a z vrnitvijo vseeno ne bom hitel. Prvi trening je bil obetaven in zato sem vesel," je dejal Howard. Kljub prihodu najboljšega obrambnega igralca v ligi in dvakratnega MVP-ja pa Lakers ostajajo ekipa Kobeja Bryanta. Ta pri 34 letih začenja svojo 17. sezono med elito.

Največ pritiska newyorškima kluboma

Dve leti nazaj so Nets dobili le 12 tekem rednega dela, letos želijo v drugi krog končnice, naslov prvaka najkasneje čez tri sezone. Nets, ki so se iz Jerseyja preselili prek reke Hudson v Brooklyn, bodo pod morda največjim pritiskom javnosti. Mestno rivalstvo z New York Knicks se začne že prvega novembra. Tudi slednji bodo presegli mejnik - kot najstarejša ekipa. Pablo Prigioni ima 35 let, Marcus Camby 38, Jason Kidd 39, Kurt Thomas 40 (morda pride še 38-letni Rasheed Wallace). Breme rezultatov sicer ostaja na Amareju Stoudemireju, Tysonu Chandlerju in Carmelu Anthonyju. Trener Mike Woodson je za prvega organizatorja igre izbral povratnika v moštvo Raymonda Feltona, ki bo nasledil Jeremyja Lina..

Dragić bo vodja Sunsov

Z novo ero začenjajo Phoenix Suns. Po Stevu Nashu jih bo poslej vodil slovenski reprezentant Goran Dragić. Edini preostali Slovenec v ligi NBA bo Beno Udrih, ki ga v Milwaukee Bucks znova čaka bitka za minute. Odkritje lanske sezone Jeremy Lin naj bi postal vodja Houston Rockets. Največje vprašanje sezone so Chicago Bulls, saj še naprej ostaja nejasno, kdaj se vrača Derrick Rose. Njihov prvi zvezdnik si je aprila strgan vezi v levem kolenu in je še daleč od prvih treningov s soigralci. Pred februarjem ga skoraj zagotovo ne bomo videli na parketu.

Ne spreglejte