Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 5. 2008,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 21. 5. 2008, 21.42

8 let

Laščani namučili "zmaje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Uniona Olimpije so se uvrstili v finale lige UPC Telemach, potem ko so v drugi polfinalni tekmi končnice v gosteh premagali Zlatorog s 87:81.

Ljubljanski košarkarji so v primerjavi s prvo tekmo, ko so jim Laščani v ljubljanskem Tivoliju povzročili kar veliko preglavic, tokrat zaigrali veliko bolj preudarno in si zasluženo priborili vozovnico za odločilne tekme, v velikem finalu pa se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja Helios - Krka. Na tem obračunu je trenutni izid v zmagah 1:1, odločilna tretja tekma pa bo v nedeljo v Domžalah.

V prvi četrtini so izbranci domačega stratega Damjana Novakovića povzročili Ljubljančanom kar nekaj sivih las, saj so na odmor odšli s sedmimi točkami prednosti (24:17), v nadaljevanju pa so favorizirani gosti vendarle zaigrali veliko bolje in povsem zasenčili bojevite gostitelje, tako da so drugo četrtino dobili z izidom 26:13.

V nadaljevanju so gostitelji skušali držati korak z igralci iz prestolnice, najbolj pa so se jim približali v 26. minuti, ko so znižali na tri točke zaostanka (50:53). A končnica tretje četrtine je minila v znamenju gostov, ki so si znova priigrali "varno prednost". V 33. minuti so si gosti priigrali 12 točk naskoka (70:58), gostitelji pa v nadaljevanju navzlic velikemu trudu niso našli načina, da ogrozijo četo Aleksandra Đžikića.


Izjavi po tekmi:

Damjan Novaković, trener Zlatoroga: "Ljubljančani so v obrambi vzpostavili zelo močan pritisk in čeprav smo prišli do lepega števila prostih metov, smo jih vseeno zgrešili kar tretjino. Navzlic porazu in izpadu sem zadovoljen, Union Olimpijo smo še četrtič v tej sezoni namučili. Vsi igralci so prikazali veliko mero borbenosti, toda na koncu je zmagovalca znova odločilo nekaj malenkosti."

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "Smo v finalu, kar je bil v dvoboju z Zlatorogom naš edini cilj. A zanj smo se morali potruditi, saj je ekipa Zlatoroga pod mojstrsko taktirko trenerja Damjana Novakovića igrala odlično. Za razliko od prve polfinalne tekme lige UPC Telemach smo igrali precej bolje, prikazali pa tudi več želje in borbenosti. Menim, da so gledalci v dvorani Tri lilije lahko uživali v pravi prvenstveni tekmi. Omenil bi še to, da mi zelo veliko pomeni, da sem zmagal v Laškem, mestu, v katerem sem leta 1999 s kadetsko reprezentanco Jugoslavije osvojil naslov evropskega kadetskega prvaka."

Ne spreglejte