Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
24. 1. 2013,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Lakovič Galatasaray prestop

Četrtek, 24. 1. 2013, 9.13

8 let

Lakovič začel uživati v zelenem dresu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski košarkar Jaka Lakovič je že v pogonu italijanskega Avellina. Opravil je prvi trening. V novem, sicer manjšem okolju, se za zdaj super počuti. Z nestrpnostjo pričakuje prvo tekmo konec tedna.

Pogodbe z italijanskim klubom sicer še ni uradno podpisal, saj je moral njegov dosedanji delodajalec Galatasaray urediti določene stvari, je pa stvar bila danes s strani Turkov zaključena. Tako bo moral Lakovič opraviti le še zdravniški pregled in dati svoj podpis na pogodbo, da bo lahko že ta konec tedna igral za novi klub.

Kapetan slovenske reprezentance pa je že opravil trening v Avellinu. Trener Cesare Pancotto ga je nemudoma vklopil v sistem, saj od našega košarkarja pričakuje, da bo dal doprinos ekipi, ki je trenutno v nevarnih vodah pred izpadom v drugoligaško konkurenco – zaseda 14. mesto. "Trening z novo ekipo sem že opravil. Danes me čaka še zdravniški pregled in podpis sporazuma s Turki o prekinitvi pogodbe in nato podpis z Avellinom. V Italijo sem prišel v sredo. Vsi so zelo prijazni in mi želijo ustreči. Mestece je malo – 60.000 prebivalcev. Sem kar pozitivno presenečen," je ob prihodu v novo okolje za Sportal povedal Lakovič.

Dolgo časa je iskal pot iz nemilosti, saj pri Galatasarayu ni bil v rotaciji, zdaj pa si lahko obeta veliko minut: "Bilo je nekaj ponudb še drugih klub, vendar nič konkretnega. Nisem želel čakati. Zelo sem vesel, da bom kmalu igral. Agent mi je rekel, da bom lahko takoj, ko se bodo uredili papirji. Najbolj pomembno pa je, da bom znova igral košarko."

Prvi test v zelenem dresu bo imel Lakovič v nedeljo, ko bo Avellino gostil Varese. Verjetno pa si je ob prestopu iz Turčije v Italijo oddahnil nekoliko tudi selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković, ki si zagotovo želi imeti v svojih vrstah na evropskem prvenstvu dobro razpoloženega Lakoviča.

Ne spreglejte