Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 4. 2009,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 15. 4. 2009, 11.48

8 let

Lahko Krko razorožijo še Hopsi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Preostale tekme 8. kroga lige za prvaka bodo odigrane nocoj. Hopsi imajo lepo priložnost, da se z današnjo zmago proti Krki zavihtijo celo na tretje mesto.

19.00, Hopsi - Krka

Pravi dvoboj se nam torej obeta na Polzeli, kjer košarka ponovno dobiva nekdanjo veljavo. Zato čaka košarkarje Krke v polni dvorani pravi pekel, kar se zaveda tudi trener Novomeščanov Ivan Sunara, ki bo skušal s svojimi izbranci prekiniti serijo dveh zaporednih porazov: "Pričakujem zanimivo in izenačeno tekmo. Na igrišču bomo poskušali izkoristiti vse naše prednosti, zelo pomemben dejavnik pa bo zagotovo skok pod obema obročema."

Čeprav je vsem v taboru Hopsov jasno, da ima Krka boljše posameznike, pa oni v tokratnem derbiju stavijo na ekipni duh in pomoč s tribun. "Moštvo Krke je favorit tega srečanja, vendar pa se ob izjemnem vzdušju, ki ga pripravi občinstvo v Športni dvorani na Polzeli, ne bojimo nikogar," pravi trener Hopsov Boštjan Kuhar.

19.30, Zlatorog – Geoplin Slovan

Ne daleč stran od Polzele bo potekal še en zanimiv dvoboj, in sicer med domačim Zlatorogom in Geoplinom Slovanom. Tako Laščani kot Ljubljančani lovijo četrto mesto, ki še prinaša uvrstitev v polfinale državnega prvenstva, zato bo ta obračun izjemnega pomena. Izbranci Aleša Pipana bi se s porazom praktično poslovili od uvrstitve med najboljše štiri ekipe v državi: "Na Kodeljevem smo bili premalo agresivni, slabi v skoku in nezbrani v napadu. Za zmago moramo izboljšati vse prvine," je dejal nekdanji selektor slovenske reprezentance.

20.00, Union Olimpija – Elektra

Najlažje delo in zmago z dvomestno številko pa lahko realno pričakujemo od Union Olimpije, ki gosti Elektro Esotech. Slednja ob formi zeleno-belih nima pretiranega razloga za optimizem, pa čeprav se je Šiškarjem dobro upirala v finalu pokala Spar. Olimpija igra sedaj drugačno košarko, predvsem pa bolj agresivno v obrambi. "V goste prihaja ekipa Elektre Esotech. Z njo smo letos igrali dvakrat in obakrat se je odlično upirala. To je dovolj veliko opozorilo, da je treba tekmo jemati resno in na parketu dati svoj maksimum. Naš cilj je slaviti novo zmago v ligi za prvaka, saj gremo v boj za prvo mesto pred končnico," napoveduje Jure Zdovc, medtem ko njegovega kolega na klopi Šoštanjčanov Boruta Cerarja najbolj skrbi igra pod košem.

Ne spreglejte