Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
29. 11. 2014,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krka Zadar Aleksandar Džikić liga ABA

Sobota, 29. 11. 2014, 13.21

8 let

Krko želijo spraviti v tek

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novomeščani bodo proti Zadru poskušali prekiniti črni niz, podobno pa si želijo tudi gostitelji. Oboji so na kar nekaj zadnjih tekmah izgubili in oboji si želijo vrniti na zmagovita pota.

Oba nasprotnika sta se že mnogokrat pomerila med seboj. Tokrat se oboji pred tekmo ubadajo z vprašanjem, kako se znova vrniti v pozitivni niz, ki jima je uspel na začetku sezone. Zadar je na prvih treh tekmah kar dvakrat slavil, dve zmagi pa ima ob svojem imenu tudi po devetih krogih.

Novomeščani so na drugi strani slavili na petih tekmah od prvih šestih, v zadnjih treh krogih pa parket vedno zapuščali sklonjenih glav.

"Obe moštvi sta dobro začeli v ligi ABA, potem pa so se pojavile težave. Jasno nam je, da bo nasprotnik maksimalno motiviran, zato moramo odgovoriti na njegov motiv in željo. Stil igre obeh moštev je precej različen. Veliko bo odvisno od števila napak, ki jih bosta moštvi naredili, še posebej v napadu. Zadar večino točk doseže iz tranzicije in z igro pod koš. Prav na to se bomo morali osredotočiti. Če bomo otežili komunikacijo zunanje linije s Sobinom in Ivanovim, bo to zelo povečalo naše možnosti za dober rezultat. Pripravljeni smo na njihovo agresivno obrambo, morali pa bomo zdržati nalet njihove prve peterke," pred tekmo razmišlja Aleksandar Džikić, ki je v Zadar odlepljal celotno zasedbo, pred tekmo pa bo jasno, ali bodo tudi vsi lahko pomagali slovenskim prvakom.

Najnevarnejši strelec pri Zadru je bil v prvih devetih krogih Američan James Florence, ki dosega nekaj več kot 16 točk, pod košem pa kraljuje le 203 centimetre visoki Josip Sobin, ki 13 točkam doda še nekaj manj kot devet skokov.

Tako kot slovenski prvaki imajo težave s poškodbami tudi pri Zadru. Proti Krki zagotovo ne bo nastopil Lovro Bašić, kaj lahko pa se zgodi, da ne bodo mogli računati niti na Iva Ivanova, ki ima težave s hrbtom.

"V tem trenutku nam je najpomembnejša zmaga, tu ni nobene dileme. Krka je zelo izkušeno moštvo. Ob Armsteadu je zelo nevaren tudi Mulalić, ki lahko zadeva v serijah. Pri slabših rezultatih se jim je zelo poznala odsotnost izkušenega Hukića, ki jim razširi igro. Morali bomo igrati trdno v obrambi in hitro v napadu, saj vemo, da njim bolj ustreza umirjena igra pet na pet," načrt za prekinitev negativnega niza vidi trener Zadra Ante Nazor. Tekma se bo v dvorani Krešimirja Ćošića začela ob 17. uri.

Ne spreglejte