Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
12. 2. 2012,
7.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga ABA Krka Union Olimpija

Nedelja, 12. 2. 2012, 7.34

8 let

Krki pred pokalom samozavest, Olimpiji novinec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Uniona Olimpije in Krke so z dramatično končnico derbija v ligi ABA in neporavnanimi računu pripravili učinkovito promocijsko napoved sklepnega dejanja slovenskega pokala.

''Igralcem ni bilo lahko pogledovati proti razmerju zmag in porazov. Vztrajali smo pri zastavljenem konceptu, napredovali in v zadnjem obdobju že kazali tudi dobre predstave, a so bili tekmeci, to moramo priznati, v zgoščenem sporedu za nas premočni. Srčnost je bila poplačana, upam le, da ta predstava ne bo ostala osamljena,'' je bil prve zmage v letu 2012 vesel trener Krke Aleksander Sekulič, ki je v osrčju prazničnega decembra, natančneje 23. 12., s svojimi varovanci na kolena spravil Zlatorog. Sledilo je okroglih deset porazov, ki pa so se končali v ugodnem trenutku. V derbiju z Olimpijo in tik pred zaključnim turnirjem slovenskega pokala, torej tekmovanja, v katerem Krka še ni okusila slasti končne zmage. ''Takšna zmaga okrepi samozavest. Fantje lahko verjamejo v svoje delo. Navsezadnje tudi jaz verjamem. Za potrditev pa so potrebne zmage. Zato verjamem, da bomo v prihodnje še bolj samozavestni,'' pravi Sekulič, ki po ljubljanskem skalpu vendarle ni tajil, da se je njegovi ekipi tokrat nasmehnila tudi sreča. V zadnjih trenutkih podaljška so namreč ''po nesreči'' zadeli prosti met pred zadnjim ljubljanskim napadom, nato z osebno napako pri metu za tri točke zaustavili Sasuja Salina, za nameček pa izgubili še skok po namerno zgrešenem tretjem metu mladega Finca. ''Za mojo ekipo bi bilo koristno, če bi igrala več takšnih končnic, saj se mora naučiti igrati pod pritiskom,'' je še pristavil trener Krke, ki se bo v četrtfinalu slovenskega pokala soočila s Šentjurjem, nato pa ob zmagi z boljšim iz para Elektra-Zlatorog.

Zahtevnejši tekmec (Helios) pa ob slabši popotnici čaka Olimpijo, ki je ob porazu proti rivalom iz Novega mesta verjetno ostala brez poškodovanega Vladimirja Dašića. Zato pa bosta ''zmajem'' lahko v Brežicah na pomoč priskočila rekonvalescent Goran Jagodnik in nemara celo nov obraz na položaju visokega branilca. Njegovo identiteto, verjetno tudi zaradi ponesrečene zgodbe z Ericom Dawsonom, ki je s klubom sklenil dogovor, a nikoli pripotoval v Slovenijo, v Stožicah še skrivajo, trener Sašo Filipovski pa nanj ''računa'' že v prihodnjem tednu. ''Upam, da bo prišel in se do pokala vklopil v sistem. Poskušal ga bom usposobiti. Dejstvo pa je, da potrebujemo strelca. Na tem položaju imamo Blažiča in preobremenjenega Salina. Če ne prispevata svojega deleža, smo točkovno preskromni. Ostali pa … Potrebna bo maksimalna mobilizacija in bolj odgovorna igra,'' razmišlja Filipovski, ki po že devetem porazu na zadnjih trinajstih jadranskih tekmah ni skrival slabe volje. ''Vseskozi poudarjam, da se zmaguje z obrambo. Napad je namreč variabla. Strelci so lahko razpoloženi ali pa ne. Krki smo dovolili preveč metov izpod koša. Ker sem vedel, da gostje nimajo izrazitih strelcev za tri točke, sem temu prilagodil taktirko in stavil na consko obrambno postavitev ter čuvanjem trapeza. Žal pri rotaciji in pomaganju nismo delovali, kot bi morali. Obenem sem zaznal tudi kar nekaj neodgovornih potez mladih košarkarjev. Tega si ne smejo dovoliti. Pričakujem bolj odgovorno igro, čeprav vem, da gre za davek, ki ga je treba plačati v fazi razvoja,'' je črto pod sobotni derbi potegnil trener Olimpije.

Ne spreglejte