Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Olimpija NLB

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 21.31

8 let

Krka je že zmagovalec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes se bo začel zaključni del košarkarske lige NLB, v središču zanimanja javnosti pa sta se znašla Olimpija in Krka, ki se bosta pomerila v polfinalu. V obeh taborih napovedujejo preboj v finale.

V tej sezoni sta slovenska predstavnika odigrala štiri medsebojne tekme, tri pa so bile tiste prave, saj superpokala nista jemala resno zaradi pripravljalnega obdobja. Na teh treh pa so z dvignjenimi glavami odhajali s parketa košarkarji Uniona Olimpije, ki bodo v polfinalu lige NLB igrali v domači dvorani in naj bi imeli tako rahlo prednost, vendar se trener Zdovc "boji", da bi imela lahko Krka več zvestih privržencev, saj po njegovem mnenju Olimpija nima tistih pravih navijačev.

"Na evroligaških tekmah je v Ljubljani denimo zbrana celotna Slovenija in ne le ljudje iz Ljubljane," pravi Zdovc in dodaja: "Čestitke Krki za dobro sezono in tudi Budućnosti, da sta prišli na zaključni turnir. Igramo v Ljubljani v svoji dvorani. Čutimo odgovornost, velik motiv, da osvojimo prvo mesto. Od tega ne bežimo. Proti Krki nas čaka težka tekma, saj gre za kakovostnega nasprotnika, ki je dobro voden. Večkrat sem že poudaril, da ima Krka ekipni duh, kar velikokrat povem tudi svojim igralcem. Zdravi smo in pripravljeni. Naredili bomo vse, da se uvrstimo v finale." Zdovc v polfinalu, ki bo drevi ob 20.45, ne bo mogel računati na usluge Jake Klobučarja, ki v zadnjem obdobju veliko igra v zeleno-belem dresu. Slovenski reprezentant je namreč v Ljubljani kot posojen košarkar Partizana in nima pravice nastopa na F4.

Pri Krki imajo razlog za optimizem

Povsem sproščeni so lahko v taboru Krke, ki so v tej sezoni presenetili prav vse in verjetno tudi sebe, saj so kot po tekočem traku nizali zmago za zmago in navduševali slovensko javnost. Zadnje dni so Novomeščani izkoristili za odhod v Poreč, kjer so se nekoliko odmaknili javnosti in se povsem osredotočili na tekmo z Olimpijo.

"Želeli smo se osvežiti in se mirno pripraviti na tekmo. Skušali smo tudi zmanjšati pritisk, ki pa ga že tako ne čutimo. Nimamo nikakršnega strahu. Na tem turnirju lahko le pridobimo. Zelo dobro poznamo Olimpijo kot tudi ona nas, a smo v obeh taborih poskrbeli za kakšno presenečenje. Mi smo že pred tekmo zmagovalci. Dajemo vse od sebe in več bi bilo nerealno. Mislim, da smo tukaj povsem zasluženo. Med sezono so se mnogi spraševali, ali smo presenečenje ali ne. Sedaj smo tu na zaključnem turnirju. In ne bomo kar stali pri miru. Imamo dober razlog za optimizem kljub negativni bilanci proti Olimpiji. Vemo, da lahko zmagamo," pravi trener Krke Aleksandar Džikić, ki bo imel s svojimi izbranci zelo pester urnik v prihodnjih dneh.

Po nastopu na zaključnem turnirju bodo slovenski prvaki igrali še nedeljsko ter torkovo tekmo z Union Olimpijo ter Slovanom v državnem prvenstvu, prihodnji konec tedna pa bodo nastopili na zaključnem turnirju pokala EuroChallenge. In ob tako natrpanem urniku se zagotovo pozna odsotnost poškodovanega Simona Petrova. "Ne moremo diktirati razporeda. Trudimo se, da o tem ne razmišljamo. Nismo utrujeni," je za konec še dejal Džikić.

Ne spreglejte