Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
11. 12. 2014,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Eurocup Zenit Aleš Pipan

Četrtek, 11. 12. 2014, 8.59

8 let

Košarkarji Olimpije v boj z evri

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po minimalnem porazu v 9. krogu Eurocupa proti Zenitu je postalo jasno, da so košarkarji Uniona Olimpije na dobri poti, da uvodni del tega tekmovanja končajo na želenem tretjem mestu.

Izbranci Aleša Pipana so v Stožicah premagali Zenit z 89:84, včeraj na gostovanju pa izgubili s 74:75. Oba kluba imata pred zadnjim krogom enako število zmag in porazov ter sta v boju za tretje mesto, a imajo Ljubljančani prednost, saj imajo boljši medsebojni izkupiček. Olimpija bo prihodnji teden gostila Rigo, Zenit pa se odpravlja na težko gostovanje k vodilnemu Himkiju. Če bo v ruskem obračunu tudi izgubil, lahko Olimpija za končno tretje mesto prav tako izgubi z Rigo, ob uspehu Zenita pa bo morala biti učinkovita tudi ona, da se bo v drugi del Eurocupa podala s tretjega položaja.

In zakaj je tretje mesto za slovenskega predstavnika tako pomembno? V drugem delu evropskega tekmovanja bi bil nato eden od mogočih evroligaških tekmecev Bayern ali Turow, če bi bili košarkarji Olimpije četrti, pa bi morali na drago gostovanje k Žalgirisu, Unicsu ali Nižnemu Novgorodu. Tako bodo zeleno-beli prihodnjo sredo z Rigo tudi bili bitko z evri, saj bi klub s tretjim mestom kar lepo privarčeval pri potnih stroških.

So pa zmaji v Sankt Peterburgu prikazali srčno igro. Zaostajali so že za dvanajst točk in v prvem polčasu domačim dopustili, da so razvili tranzicijsko igro, a verjeli, da lahko vsaj izgubijo z manj kot petimi točkami razlike. Odlično tekmo je odigral Dino Murić, ki se vrača po rehabilitaciji kolena in je bil s 15 točkami strelsko najbolj razpoložen. Skakalno se je izkazal Alen Omić (12 točk, 13 skokov), v ključnih trenutkih pa mladi Hrvat Paolo Marinelli, ki mu napete končnice očitno ležijo.

"V Sankt Peterburg smo prišli z dvema načrtoma. Prvi je bil, da zmagamo, drugi pa, da ne izgubimo z več kot petimi točkami razlike. Zenit je neposreden konkurent za končno tretje mesto v skupini. Uspelo nam je uresničiti drugi načrt. Rad bi čestital svojim igralcem za dobro igro, predvsem v drugem polčasu. V prvem polčasu predvsem v obrambi nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. V drugem delu smo le odigrali dobro obrambo in kontrolirali strelce z razdalje," je bil kljub porazu zadovoljen trener Pipan.

Ne spreglejte