Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 2. 2015,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Beno Udrih Memphis Grizzlies Stephen Curry Russell Westbrook

Sreda, 4. 2. 2015, 19.45

8 let

Ko se "utrga" zvezdnikoma lige NBA (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkarski legionar Beno Udrih je v ligi NBA z Memphisom premagal Utah in grizlijem pomagal do osme zaporedne zmage. Izjemen strelski večer Stephena Curryja in Russella Westbrooka.

Memphis je v zadnjem obdobju neustavljiv. To sta ta teden na svoji koži občutila tudi brata Dragić, v noči na četrtek po slovenskem času pa tudi košarkarji Utah Jazz, ki so na domačem parketu v Salt Lake Cityju ostali brez zmage. Grizliji, ki že teden dni igrajo brez Vinca Carterja, so zmagovalni niz povečali na osem srečanj. Nastopil je tudi slovenski legionar Beno Udrih, na parketu prebil 17 minut in pol ter stisnil zobe, saj je čutil bolečine v desni mečni mišici. Dosegel je sedem točk ter iz igre zadel tri od petih metov.

Prvi strelec tekme je bil Španec Marc Gasol s 23 točkami, temu je dodal šest skokov in štiri podaje. Na drugi strani se je izkazal Trey Burke, ki je začel na klopi, dosegel pa 21 točk, tri skoke in štiri podaje. Memphisovi velikani Gasol, Zach Randolph in Kosta Koufos so znova kraljevali pod obročem, skupaj pa dosegli kar 51 točk. To je bil ključ do zmage grizlijev, ki so Jazz v "raketi" nadigrali s 46:36.

"Smo dosledni, vendar nismo povsem zadovoljni. Zmaga v gosteh, posebej proti takšni ekipi, ni vsakodnevna, sploh ker moraš igrati obrambo in se vračati," je o zmagovalnem nizu po tekmi povedal Gasol. Njegov trener Dave Joerger je hitro izpostavil tudi boljšo obrambo v drugem polčasu: "Menim, da smo bili v napadu precej dobri. Toda 51 točk, ki smo jih prejeli v prvem polčasu, in 39 v drugem je velika razlika."

Zvezdnik Oklahoma Cityja Russell Westbrook je s 45 točkami izenačil najboljši strelski dosežek v ligi NBA in klubu, ki je še četrtič v zadnjih petih tekmah pogrešal najboljšega igralca Kevina Duranta, pomagal do pomembne zmage.

Golden State Warriors je na tekmi, na kateri je bilo doseženih 242 točk, premagal Dallas, dvoboj pa je zaznamovalo 51 točk Stephena Curryja. Zadel je kar deset metov za tri točke, postavil strelski rekord v tej sezoni ter pomagal vodilni ekipi do nove zmage, čeprav so telički vodili že za 22 točk. Z delnim izidom 39:8 so postavili stvari na svoje mesto in po preobratu navdušili 19.596 gledalcev na razprodanih tribunah v Oaklandu.

Curry je za las ostal za najboljšim strelskim dosežkom kariere. Predlani se je znesel nad New Yorkom in dosegel 54 točk, zdaj je bil za tri točke krajši, a dovolj prepričljiv, da so mu navijači namenili stoječe ovacije in skandirali "M-V-P, M-V-P," saj so prepričani, da bi si zvezdnik bojevnikov zaslužil naziv najbolj koristnega igralca lige NBA. Dallas je še drugič zapored nastopil brez poškodovanega Rajona Ronda.

San Antonio je bil pred domačimi gledalci s 110:103 boljši od Orlanda in mu prizadejal deseti zaporedni poraz. Drugouvrščena Atlanta pa se je vrnila na zmagovalna pota, s 105:96 je bila boljša od Washingtona.

Ne spreglejte