Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 5. 2012,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

končnica New York Knicks Chicago Bulls Miami Heat Carmelo Anthony

Nedelja, 6. 5. 2012, 16.26

8 let

Knicks so še živi, Bulls v škripcih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Carmelo Anthony (41 točk) in Amare Stoudemire (20 točk) sta Knicks ohranila pri življenju. Na četrti tekmi prvega kroga končnice so prvič premagali Heat. V težavah so prvopostavljeni Bulls.

New York Knicks so se v Madison Square Gardnu izognili metli. Za prvo zmago v končnici po 11 letih (po 13 porazih) so v noči na ponedeljek z 89:87 premagali Miami Heat. Ali bolje rečeno: favorizirano moštvo sta premagala Carmelo Anthony (41 točk) in povratnik po tekmi odsotnosti zaradi poškodbe dlani Amare Stouremire (20 točk in 10 skokov). "Bil je že čas. Ekipa je dovolj dobra za zmage," je strnil trener Mike Woodson. "To je bil za nas velik dan, velika tekma. Bili smo kos izzivu in vse pustili na parketu. Občutek je fantastičen, še posebej, ker smo zmagali tu v Gardnu," je po zmagi sijal Carmelo Anthony. Na drugi strani sta bila najboljša LeBron James (27 točk) in Dwyane Wade (22), ki je ob zvoku sirene zgrešil met za tri točke za zmago. Izid v zmagah je zdaj znižan na 1:3, a moštvo iz New Yorka se še naprej spogleduje z misijo nemogoče: nobena ekipa še ni napredovala po zaostanku z 0:3. Obtem se je po Imanu Shumpertu zdaj poškodoval še en branilec - Baron Davis, ki je v tretji četrtini odšepal s parketa. Vseeno je odločila prav tretja četrtina, ko so Knicks zaostanek 38:44 po prvem polčasu nadoknadili z delnim izidom 26:17. V rokavu imajo samo še enega aduta: to je Jeremy Lin, ki se kljub ugibanjem, da utegne zaigrati na četrti tekmi, še ni vrnil na parket.

Na preostalih treh nedeljskih tekmah so moštva, ki so zmagala, v prvem krogu končnice povedla s 3:1. Boston Celtics so presenetljivo gladko 101:79 odpravili Atlanta Hawks, pa čeprav se je v vrste slednjih nepričakovano po poškodbi vrnil Al Horford. Los Angeles Lakers so v še eni tesni končnici strli odpor Denver Nuggets (92:88). Philadelphia 76ers pa še naprej izkoriščajo težave s poškodbami Chicago Bulls (89:82). Potem ko je Derrick Rose sezono že končal, so bili prvopostavljeni tokrat še brez Joakima Noahja, ki je srečanje izpustil zaradi zvina gležnja. Če 76ers res uspe izločiti Bullse, bo to njihovo prvo napredovanje v končnici v zadnjih devetih letih. "Mislim, da smo dovolj samozavestni. Nočemo se več vrniti, serijo bi radi končali na peti tekmi," je odločno napovedal Elton Brand, ki je imel skromnih sedem točk, a devet skokov. Za tretjo zmago Philadelphie je bil najbolj zaslužen Spencer Hawes. Zgrešil je le dva meta iz igre in tekmo končal z 22 točkami.

Ne spreglejte