Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
7. 2. 2010,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 7. 2. 2010, 12.21

8 let

Klavrna sobota za slovensko košarko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Redko kdo je mislil, da bo Helios izgubili doma kar s 65:111 proti Zadru in redki so verjeli, da bi lahko Olimpiji spodletelo pri Radničkemu. Sobota je bila torej slaba reklama za slovensko košarko.

Šest krogov je vsega do konca rednega dela lige NLB in tako Heliosu kot Union Olimpiji še ni uspelo izpeljati začrtanih ciljev zastavljenih pred začetkom sezone. Obe slovenski moštvi hodita po tanki črti – Domžalčani se otepajo neposrednega izpada, Olimpija pa lovi zadnji vlak za zaključni turnir najboljše četverice.

In sobotna poraza nista bila zato nič kaj dobrodošla. Na celi črti je spodletelo Heliosu, ki je doma izgubil z neverjetnih 46 točk razlike. Osemsto domžalskih navijačev je lahko le zmajevalo z glavo, že ob polčasu pa so imeli najverjetneje misli pri naslednjih tekmah, ki bodo za četo Rada Trifunoviča izjemno pomembne v boju za obstanek v regionalnem tekmovanju. "Z naše strani je bila to katastrofalna predstava, na drugi strani pa so Zadrčani prikazali vrhunsko košarko. Strelsko so bili več kot odlični. Mi smo šli v to srečanje 200 odstotkov drugače, kot bi morali. Mogoče je na nas vplivalo tudi to, da bi si z zmago marsikaj lahko že rešili. Vendar se prihodnjih tekem ne bojim, saj smo v preteklosti že dokazali, da lahko igramo proti vsakemu nasprotniku, a žal tokrat temu ni bilo tako," je po tekmi povedal Trifunovič.

Nič kaj šampionsko ni igrala niti Olimpija v Srbiji pri Radničkemu. Zdržala je tri četrtine, nato pa popustila kot že velikokrat v tej sezoni (70:74). Želimo si lahko, v dobro slovenske košarke, da bi zeleno-beli zdržali še teh šest krogov in končali redni del lige med prvimi štirimi ekipami. Trenutno so na petem mestu, kot kaže, pa bodo bili bitko za F4 z Zagrebom, Hemofarmom ter Budućnostjo. Verjetno bo ravno zadnji, 26. krog, odločal, ko bodo izbranci Jureta Zdovca gostovali pri Hemofarmu. "Zaslužena zmaga Radničkega, ki si je bolj želel zmage kot mi. Srbski košarkarji so igrali z več srca. Približno trideset minut smo kontrolirali tekmo, nato pa padli v koncentraciji. Kljajević nas je izigraval in bil nerešljiv za našo obrambo. Mi nimamo takšnih borcev, igrali pa smo tudi brez pravega žara. S takšnim pristopom je bil poraz praktično neizbežen," ni bil nič kaj zadovoljen z dvobojem v Srbiji trener Zdovc.

Ne spreglejte