Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
10. 1. 2015,
15.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija liga ABA Edo Murić Partizan

Sobota, 10. 1. 2015, 15.07

7 let, 12 mesecev

Kdaj bodo Pipanove želje uslišane?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarje Olimpije ob 21. uri čaka zahtevno gostovanje pri Partizanu, ki se vse bolj vzpenja v formi in je kljub slabemu začetku sezone že pred zmaji. Aleš Pipan si želi več zbranosti in energije.

Olimpija je letošnjo sezono odlično začela in na štirih štirih tekmah kar trikrat zmagala, čeprav je igrala proti štirim najboljšim moštvom v lanski sezoni. Eden od vrhuncev je bila odlična domača predstava proti beograjskemu Partizanu v sredini oktobra prejšnjega leta, ko so bili črno-beli iz Beograda v Stožicah potolčeni s kar 29 točkami razlike. Partizan je imel ob štirih tekmah ravno obratno razmerje zmag in porazov – tri poraze in le eno zmago.

Od oktobra lani se je marsikaj spremenilo. Četa Duška Vujoševića je v svoje vrste dobila dve veliki okrepitvi – Milana Mačvana in povratnika Sašo Pavlovića, po poškodbi pa se je vrnil še kapetan Draga Milosavljević in krivulja uspešnosti Partizana se je začela dvigati. Zmagali so na zadnjih treh tekmah, v prejšnjem krogu so porazili tretjeuvrščeno Cedevito in se z osmimi zmagami in prav toliko porazi povzpeli na četrto mesto, ki še kot zadnje vodi v končnico.

"Partizan je na domačem parketu vedno favorit v ligi ABA. Beograjčani so pripeljali nekaj novih igralcev v primerjavi z našo prvo tekmo in močno popravili rezultat v jadranski ligi. Če želimo zmagati v Beogradu, moramo prikazati dobro predstavo, agresivno v skoku in obrambi ter sproščeno v napadu. Želim si, da odigramo z več zbranosti in energije kot na naših zadnjih tekmah. Vsi moji igralci, ki bodo stopili na parket, bodo morali dati vse od sebe in igrati za ekipo, če želimo zmagati v Pionirju," pred tekmo razmišlja ljubljanski strateg Aleš Pipan. Njegovo moštvo ni slavilo že na zadnjih petih tekmah.

Kot zadnji je zmago iz Stožic v Eurocupu odnesel nemški Brose Bamberg, na tisti tekmi pa so bili zmaji tri četrtine povsem nerazpoznavni, predvsem pa je pešala zbranost v napadu. Proti Nemcem so izgubili 14 žog, v prvi tekmi v letu 2015 proti Crveni zvezdi, s katero so se odlično kosali, pa kar 22 žog.

Partizan je imel ves teden časa za pripravo na maščevanje Ljubljančanom, saj se ni uvrstil v drugi del Eurocupa, po vsej verjetnosti pa Vujošević še ne bo mogel računati na slovenskega reprezentanta Eda Murića.

Ne spreglejte