Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 3. 2008,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 26. 3. 2008, 10.36

8 let

Karadžić svari pred "novo Olimpijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener beograjske Crvene zvezde Stevan Karadžić se pred četrtfinalnim obračunom lige NLB z ljubljansko Olimpijo ne želi oklepati prednosti domačega igrišča.

Potem ko je šesterica prvi del četrtfinalne naloge lige NLB opravila že v torek, se bosta v srbski prestolnici nocoj soočila še Crvena zvezda in Union Olimpija. Čeprav so Beograjčani v rednem delu dokaj prepričljivo dobili obračun v dvorani Pionir, pa se trener rdeče-belih Stevan Karadžić ne želi prav tesno oklepati prednosti domačega igrišča. Poudarja namreč, da si je slovenski evroligaš po prihodu trenerja Aleksandra Džikića nadel novo masko. "Ne bo nam lahko. Olimpija ima odlično ekipo, predvsem pa kakovostne igralce na vseh položajih. Res je, da začetek sezone za Ljubljančane ni bil najbolj uspešen, a po Džikićevem prihodu so se nihanja umirila, igra pa je dobila rep in glavo," ocenjuje Karadžić, ki pred soočenjem s slovenskimi podprvaki negoduje predvsem zavoljo zdravstvenih težav. Poškodovana sta bila Boris Bakić in prvi zvezdnik Tadija Dragičević. Vseeno Karadžić računa, da bosta do tekme oba nared. "Prva tekma bo zelo pomembna. Vložiti bomo morali veliko energije," še dodaja Karadžić.

Statistika na beograjski strani

Sicer pa sta Olimpija in Crvena zvezda dolgoletnega tekmece, rivalstvo pa kajpak sega še v čase nekdanje skupne države. Dovolj pove podatek, da bo to že 101. obračun. V nekdanji jugoslovanski ligi je bila Olimpija za Partizanom celo drugi najpogostejši tekmec Crvene zvezde. V zveznem prvenstvu sta kluba odigrala kar 84 tekem, dvakrat pa sta se srečala še v državnem pokalu. In kaj pravi statistika? Srbi so doslej dobili 57 tekem, 42 se jih je končalo z zmago "zmajev", ena pa z neodločenim rezultatom. Še ugodnejši je beograjski izkupiček domačih tekem. Na 51 tekmah v Beogradu so proti Ljubljančanom klonili le desetkrat. Precej bolj oziroma povsem izenačeno pa je obdobje po osamosvojitvi. V sezoni 1999/2000 sta se tekmeca srečala v evroligi in slavila zmagi v domačih dvoranah. V ligi NLB pa je bilo odigranih ducat tekem, s po šestimi zmagami vsakega kluba. Sicer pa je zanimiv tudi podatek, da je prav Olimpija Beograjčanom prizadejala najhujši poraz v zgodovini kluba. Daljnega leta 1963 se je tekma končala z rezultatom 140:86 v ljubljansko korist.

Ne spreglejte