Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 3. 2016,
15.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 25. 3. 2016, 15.32

6 let, 7 mesecev

Kako visoko se lahko zavihti Goran Dragić?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Še 11 tekem čaka Gorana Dragića z Miami Heat do konca rednega dela lige NBA. Razpored ne vključuje več srečanj z najboljšimi moštvi, kar bi lahko pomenilo skok po lestvici za Vročico.

Miami Heat je odigral že 71 tekem v letošnji sezoni lige NBA, do konca pa jih čaka še 11 obračunov. Na njih bodo Goran Dragić in soigralci lovili potrditev uvrstitve v končnico in se poskušali uvrstiti čim višje, kar bi jim v boju na izpadanje vsaj na papirju prineslo lažjega nasprotnika.

Do konca le še trije morebitni potniki v končnico

Do zdaj ima Vročica ob svojem imenu 41 zmag in 30 porazov, kar jih uvršča na šesto mesto Vzhodne konference. Na zadnjih 11 tekmah jih čaka še šest gostovanj in pet domačih tekem. Vendar so z najtežjimi nasprotniki že končali, vsaj do končnice.

Med tistimi, s katerimi se bodo srečali v zadnjem mestu, je najvišje uvrščen Boston Celitcs, ki bo ob današnjem razpletu bil tudi nasprotnik Miamija v prvem krogu končnice.

Ob Keltih so v tem trenutku na mestih v končnico in se bodo do konca sezone pomerili z Miamijem le še Portland Trail Blazers in Detroit Pistons, preostalih sedem moštev pa je uvrščenih nižje od osmega mesta v vzhodni ali zahodni konferenci.

Z izjemo dveh (Detroita in Bostona) je Miami proti preostalim šestim moštvom dobil zadnje medsebojne obračune.

Po All-Star premoru je Dragić spet začel igrati na ravni lanske sezone. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po All-Star premoru je Dragić spet začel igrati na ravni lanske sezone. Foto: Guliverimage/Getty Images Za matematično potrditev potrebujejo sedem zmag

Za razliko od lanske sezone je Vročica v letošnji sezoni že povsem blizu končnice. Miami ima pred osmim, zadnjim, ki se še uvrsti v končnico, Detroitom štiri poraze manj. Ob predpostavki, da bi Detroit dobil vse tekme do konca, Miami potrebuje še sedem zmag.

Stanje v vzhodni konferenci je zelo izenačeno in Miami bi se lahko ob dobrih predstavah na zadnjih 11 tekmah zavihtel tudi na tretje mesto Vzhoda, kar bi jim prineslo tudi prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice.

Nove težave za Spoelstro

Trener Miamija Eric Spoelstra še vedno ne more računati na enega od zvezdnikov moštva Chrisa Bosha, ki so se mu drugo sezono zapored pojavili krvni strdki in je morda že zaključil s sezono. Ob Boshu sta poškodovana tudi Beno Udrih, ki je med tem že prekinil pogodbo z Miamijem, in Tyler Johnson

Na zadnji tekmi ob zanesljivem porazu proti San Antoniu je imel težave z manjšo poškodbo gležnja tudi najboljši slovenski košarkar Dragić, ki je na parketu preživel 25 minut in v tem času dosegel le štiri točke, kar je najmanj v letošnji sezoni.

Dragić že vso sezono spremljajo manjše težave s poškodbami, vendar se jih je po februarskem All-Star premoru otresel in dvignil svoje predstave. Od konca februarja je na zadnjih 19 tekmah dosegal 17,2 točke na tekmo in 6,9 podaje.

Ne spreglejte