Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
21.56

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

liga ABA Jure Zdovc Petrol Olimpija Cedevita

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 21.56

6 let, 5 mesecev

O Cedeviti in Olimpiji

Jure Zdovc: Vsa čast Okornu in igralcem, da zdržijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

"Olimpijina prednostna naloga je še vedno sanacija. S proračunom, ki ga imajo, so sestavili dobro ekipo. Olimpija ima podobne težave kot mi, saj vseskozi igra. Pri nas se sicer lahko odpočije nekaj igralcev, oni si tega ne morejo privoščiti, zato vsa čast Gašperju (Okornu, op. a.) in igralcem. To je samomorilsko," pravi trener Cedevite Jure Zdovc.

Nekdanji slovenski selektor in trener Olimpije Jure Zdovc je sredi junija prevzel vodenje hrvaške Cedevite, ki jo vodi na več frontah: v domačem prvenstvu, ligi ABA in EuroCupu.

S proračunom, ki ga imajo, sestavili dobro ekipo

V zadnjem času gre njegovim varovancem odlično, nanizali so osem zaporednih zmag, v soboto so v sklopu lige ABA doma visoko odpravili Petrol Olimpijo (84:60).

"Olimpijina prednostna naloga je še vedno sanacija. S tem proračunom, ki ga imajo, bi rekel, da so sestavili zelo lepo ekipo. Poznam tujce, ki so jih pripeljali, gre za dobre igralce. Z Domnom (Lorbkom, op. a.) so ekipo še nadgradili, dobili so igralca višje kakovosti, ki je res motiviran," je v pogovoru za Planet TV razmišljal o sestavi zmajevega gnezda, ki mu je nekoč poveljeval.

Njegovemu zdajšnjemu moštvu gre v ligi ABA precej bolje, na sedmih tekmah so petkrat zmagali in dvakrat izgubili, tako da držijo stik z vrhom lestvice. Olimpiji, ki ima podobne težave z igranjem velikega števila tekem kot Cedevita, pa precej slabše. Po sedmih tekmah je z dvema zmagama na predzadnjem mestu.

Zdovčeva Cedevita je v soboto visoko premagala Olimpijo. | Foto: ABA liga Zdovčeva Cedevita je v soboto visoko premagala Olimpijo. Foto: ABA liga

"Tisti, ki tega ne doživi, ne ve, kako je"

"Imamo približno enake težave kot Olimpija, le da je njej še veliko težje. Mi imamo daljšo klop, pa tudi slovenska liga je močnejša. To pomeni, da oboji neprestano igramo, imeli smo 18 tekem v 41 dneh. A mi bomo na lažjih tekmah hrvaške lige lahko pustili petim igralcem, da počivajo, Olimpija pa si tega ne more privoščiti. Vsa čast Gašperju (Okornu, op. a.) in igralcem, da zdržijo. Tisti, ki tega ne doživi, ne ve, kako je. To je samomorilsko. Ne razumem zvez," je 50-letnik s prstom pokazal na krovne košarkarske organizacije, ki zahtevajo, da vsi klubi igrajo v domačem tekmovanju že v začetku skupinskega dela DP.

Ne spreglejte