Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
9. 1. 2008,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 11.54

8 let

Jurak: Sproščeno po zmago

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkar Žalgirisa Goran Jurak svoje soigralce pred gostovanjem pri Olimpiji svari pred navijaškim peklom. Vseeno napoveduje sproščeno igro in zmago Litovcev.

Ob četrtkovem gostovanju Žalgirisa v veliki tivolski dvorani bodo lahko ljubljanski ljubitelji košarke pozdravili številne znane obraze, med katerimi bo tudi nekdanji "zmaj" in reprezentant Goran Jurak. Slednji tik pred prihodom v domovino priznava, da je soigralce večkrat opozoril na tivolske pasti. A na krilih zadnjih vrhunskih predstav je "zeleni gozd" zajel izjemen val optimizma in samozavesti.

Žalgiris je namreč nanizal štiri zaporedne evropske zmage, med žrtvami pa sta bila tudi Tau Ceramica in Siena. "V moštvu vlada izjemna sproščenost. Zmaga nad Sieno je potrdila kakovost in dobro pripravljenost, zato se brez kakršnihkoli pritiskov pripravljamo na nove izzive. Tudi v Ljubljano prihajamo povsem sproščeni, a trdno odločeni, da zabeležimo sedmo evroligaško zmago," pravi Goran Jurak, prvi skakalec Žalgirisa. Čeprav se je od njegovega nedavnega slovesa od Tivolija zamenjalo skorajda vse, pa vseeno med soigralci velja za enega glavnih svarilcev pred ljubljanskim gostovanjem. "Čaka nas 'pekel'. Ljubljana je lačna košarke in zmag. To sem povedal vsem. Jasno je tudi, da Olimpija skorajda mora zmagati, če želi ostati v boju za TOP 16. Tudi sprememba na trenerskem stolčku skriva precej nevarnosti. Košarkarji bodo namreč novemu šefu skušali na vsak način pokazati, iz kakšnega testa so," opozarja 30-letni Celjan.

Sanacija: le prazne besede

"Novega trenerja Olimpije Aleksandra Džikića poznam. Vseeno se strinjam, da je njegovo imenovanje za šefa tivolske stroke precejšnje presenečenje. Dodal bi tudi, da obžalujem odhod Memija Bečiroviča. Pustil je dober vtis. V Evropi ga cenijo, Ob zmagah nad velikani je bil junak, nato pa ni ustrezal klubskim kriterijem. A to je že druga zgodba oziroma precej širši problem Olimpije, ki ni nov. Tudi sam ga nadvse dobro poznam," o zadnjih spremembah pri nekdanjih delodajalcih razlaga Jurak, ki ima z Olimpijo še vedno kar nekaj neporavnanih računov. Že pred časom je zatrdil, da ima dovolj čakanja in obljub, zato je primer predal odvetniku. "Ne želim obremenjevati javnosti z mojimi osebnimi težavami. Motijo pa me govorice klubskih mož o sanaciji in poravnavi dolga. O tem sem se pogovarjal tudi z nekaterimi ostalimi upniki. Vsi so praznih rok. Zato bi govorice o sanaciji označil le za prazne besede," je krajši pogovor za Sportal sklenil Jurak.

Ne spreglejte