Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
13. 9. 2013,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Eugene Jeter Ukrajina EuroBasket

Petek, 13. 9. 2013, 22.13

8 let

Jeter kresnil Srbe po prstih

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ukrajinski Američan Eugene Jeter je popeljal svojo ekipo do pete zmage na prvenstvu.

Če se z njihovim nastopanjem strinjate ali ne, če tovrstne pridobitve državljanstev odobravate ali ne, če prisegate na prvinski nacionalni naboj ali ne, dejstvo je, da so Američani, ki nastopajo v evropskih reprezentancah, po večini dodana vrednost in pomenijo zmožnost poteze več, ki napravi tudi soigralce boljše ali ''vsaj'' koristi ekipi. Dontaye Draper za Hrvaško, Bo McCalebb za Makedonijo, Tyreese Rice za Črno goro, Zack Wright za Bosno, Eugene Jeter za Ukrajino so med povabljenci v svoje reprezentance, čeprav z dotičnimi državami nimajo veliko povezav.

Jeter, na prvenstvu drugi strelec in prvi podajalec ekipe, je Ukrajincem, ki so največ vodili za 11 točk, nadvse dejavno pomagal do zmage nad Srbijo z 82:75. V končnici je dosegel osem točk zapovrstjo, ko so izbranci Dušana Ivkovića mrzlično iskali priključek, in ukradel še pomembno žogo.

''Igrali smo zelo ekipno, trenerski štab je odlično opravil svoje delo, zato smo se na Srbe res dobro pripravili. Poraz z Latvijo nas je precej potrl. Čeprav smo imeli tokrat na drugi strani košarkarsko silo, kot je Srbija, smo vseskozi verjeli, da lahko zmagamo. Vseskozi smo verjeli drug v drugega,'' je zmagovito miselno kombinacijo razložil brat izvrstne šprinterke Carmelite Jeter. Kot zatrjuje, za Ukrajino igra z velikim ponosom. Z enakim čustvom pa ga navdaja tudi možnost, da ga trenira sloviti Mike Fratello: ''Blagoslov je, da lahko delam z njim. Veliko se naučim. Zelo pomembno mi je, da verjame vame. To sem potreboval.''

Ukrajina je tako slavila prvič v drugem delu. Čeprav to morda nista rešilni točki za četrtfinale – Ukrajinci namreč niso več odvisni le od sebe – pa bo zmaga nad Srbijo brez dvoma blagodejno delovala na samozavest prirediteljev EuroBasketa 2015.

Ne spreglejte