Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
20. 6. 2012,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miami Heat

Sreda, 20. 6. 2012, 11.01

8 let

James: Košarka je ekipna igra

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
LeBron James ni le zadeval, je predvsem skakal in podajal in Miami Heat so v finalu lige NBA povedli 3:1. "Košarka je ekipna igra," poudarja. Faktor X je bil tokrat Mario Chalmers.

Miami Heat so na četrti tekmi finala lige NBA Oklahomi City Thunder odčitali lekcijo moštvene košarke: odlična ekipna obramba in posledično lahki koši iz protinapadov ter ob podvajanju na LeBronu Jamesu njegove podaje navzven in zato vrsta odprtih metov za Maria Chalmersa in Norrisa Cola. Na drugi strani pa ena individualna akcija za drugo. Če ne bi imel Russell Westbrook izjemoma odličen odstotek meta iz igre (zadel je 20 od 32 metov), bi domači v American Airlines Areni imeli že pred zadnjo četrtino lepo prednost, tako pa je bila tekma tesna vse do zadnje minute. In to so brez Jamesa za končnih 104:98 in vodstvo v finalni seriji 3:1 dobili Heat.

Z Jamesom bo vse v redu

Nekaj manj kot pet minut pred koncem so LeBrona zgrabili krči. Po dveh minutah na klopi se je vrnil v igro in zadel ključno trojko za vodstvo 97:94, nato pa z vse več bolečinami presedel zadnjo minuto. "Uspel sem zadeti tisto trojko in dvigniti soigralce. Z omejeno mobilnostjo sem moral dati en ključen koš. Imel sem čas za met. Vesel sem, da mi je uspel." Zaključek tekme mu je bilo težko zgolj gledati. "Ko pravi športnik sem želel pomagati ekipi. A košarka je ekipna igra. Ko nekdo ne more igrati, dajo ostali več." S 26 točkami, devetimi skoki in kar 12 podajami je bil MVP vseeno igralec tekme.

"To je velika zmaga ob pravem času. Potrebovali smo doprinos vseh in prav vsi so dali svoje. Rio je imel spektakularno tekmo, tudi Norris," je sklenil James. Chalmers (Rio) se je dokazal s 25 točkami, od tega jih je dal 12 v zadnji četrtini (le pet na prejšnjih dveh srečanjih skupaj). "Nisem izgubil samozavesti. Bolje sem iskal prazen prostor. Mislim, da sem na prejšnjih tekmah preveč hitel z meti. Pogledal sem posnetke svojih metov in popravil napake," je po zmagi razlagal nenadejani junak Chalmers. Izpostavimo še: osem točk je dodal novinec Cole, na katerega smo po prvi tekmi v pozivu trenerju Eriku Spoelstri opozorili na Sportalu, češ da mu mora dati več priložnosti. Ko so Heat v prvi četrtini zaostajali tudi že za 15 točk, so se približali prav po zaslugi dveh novinčevih trojk.

Miami je le še zmago od svojega drugega naslova prvaka, James pa od svojega prvega prstana. Ampak ali bo pripravljen za četrtkov obračun? "Dobro se počutim," dodaja trikratni MVP. Tudi peta, morda že odločilna, finalna tekma bo v Miamiju.

Ne spreglejte