Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
21. 5. 2013,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Krka Jaka Blažič

Torek, 21. 5. 2013, 9.40

8 let

Jaka Blažič: Vso tekmo se nisem zbudil

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jako Blažiča so Krkini košarkarji na odločilni tekmi DP-ja dobro omejili, kar je bil eden ključev do zmage. Gorenjcu ne manjka samokritike, a se že ozira naprej. Ostaja v Ljubljani.

Medtem ko so igralci Krke in njeni navijači prešerno slavili četrti zaporedni in skupno šesti naslov v zgodovini kluba, je Jaka Blažič zamišljeno nizal misli o tekmi, ki je Olimpijo še v eni sezoni prikovala na drugo mesto. Tekmi, na kateri ni bil Blažič, kakršnega si želijo navijači in sam. Zdi se, da je Olimpijina igra preveč odvisna od njegovega navdiha. V državnem prvenstvu je imel največjo minutažo, bil najboljši strelec, tretji skakalec, nad njim je bilo napravljenih največ osebnih napak … "Ne vem, ali je Olimpijina igra odvisna od mene. Tako je prišlo … S kolektivno igro se dobivajo prvenstva. Predvsem v obrambi smo napravili veliko napak v celotni finalni seriji. Ne vem, ali je za to krivo predvsem pomanjkanje izkušenj. V neki meri gotovo. A med sezono smo imeli veliko vzponov in padcev, iz katerih bi se lahko kaj naučili," je okrcal vso ekipo, nato pa še sebe: "V tekmo nisem krenil na tak način, s takšno energijo kot na prejšnjih. In vso tekmo se nisem zbudil. Tako kot moji soigralci tudi jaz nisem bil pravi. Preprosto si nismo zaslužili zmage."

Gorenjski branilec podobno kot njegov (začasni) trener Miro Alilović meni, da Olimpija v tekmo ni krenila dovolj odločno in čvrsto. "Že od začetka nismo imeli energije. Krka je z lahkoto prihajala do košev in imela čvrstejšo obrambo. Matjaž Smodiš nam je dal preprosto preveč točk. V napadu smo nekateri igralci pregoreli in nismo dali tistega, kar se od nas pričakuje." Krka je postala državni prvak še četrtič v nizu, drugič, odkar je pri Olimpiji tudi Blažič. Boli? "Boli, zelo boli. Ampak spremeniti ne moremo ničesar. Pred pol ure smo na tekmi imeli možnost, da bi kaj spremenili … Počitnice bodo zaslužene ali pa tudi ne. Nismo osvojili zastavljenega cilja, ampak moramo gledati naprej," je še povedal slovenski reprezentant s širšega seznama selektorja Božidarja Maljkovića, ki izgovorov ni želel iskati v utrujenosti: "Že na začetku sem poudarjal, da te finale dodatno naostri, ampak danes celotna ekipa ni delovala tako, kot bi morala."

Ne spreglejte