Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 4. 2014,
17.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Blažič Crvena zvezda

Sreda, 16. 4. 2014, 17.58

8 let, 1 mesec

Jaka Blažič: Tega nisem nikjer doživel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jaka Blažič se je pri Crveni zvezdi zelo dobro znašel, počasi pa se že pripravlja na zaključni turnir lige ABA. Najbolj navdušen pa je nad vzdušjem med tekmami svojega kluba.

Crvena zvezda je Jako Blažiča pred sezono predstavila kot pomembno okrepitev in to je slovenski reprezentant več kot tudi potrdil. Pri beograjskem klubu, kjer pri nogometnem kolektivu vlogo trenerja opravlja Slaviša Stojanović, igra pa Nejc Pečnik, ima eno vodilnih vlog. S Crveno zvezdo je denimo igral na desetih tekmah v evroligi, kjer je dosegal nekaj več kot deset točk na tekmo, izkazal se je tudi v Eurocupu in pa regionalni ligi ABA, kjer se je s klubom z najboljšega izhodišča podal na zaključni turnir.

"Na začetku sezone sva se jaz in Raško Katić pozneje priključila pripravam, zato sva potrebovala malce več za uigravanje. Bolj ko se je sezona odvijala, pa sem dobival na samozavesti. Zdaj smo bolj izkušeni, posebej po težkih tekmah v Evropi. Šele zdaj pa se začenjajo najbolj pomembne tekme," je za srbske medije dejal Blažič.

Crvena zvezda bo skušala v regionalni ligi ABA prekiniti vladavino Partizana in stopiti iz sence beograjskega rivala. Je tudi prva favoritinja za naslov prvaka, v polfinalu pa jo čaka obračun proti Ciboni. Zaključni turnir bo potekal od 24. do 27. aprila v beograjski Kombank Areni. V drugem polfinalu, prav tako beograjsko-zagrebškem, bosta obračunala branilec naslova Partizan in Cedevita.

"Pred kratkim smo igrali v Zagrebu in lahko rečem, da je Cibona zelo dobra ekipa. Ima Daria Šarića, ki je med najboljši igralci v Evropi, vendar mislim, da bomo pripravljeni nanje," razmišlja branilec beograjskega kluba.

Klub slovenskega reprezentanta je pred tednom dni v polfinalu Eurocupa sklenil evropsko sezono s porazom v Kazanu. "Imeli smo štiri zmage v evroligi, kar ni slabo, uspeh pa je prišel v Eurocupu, kjer smo prišli v polfinale. Morda bi lahko storili še kaj več, vendar verjamem, da bomo prihodnjo sezono še boljši," ugotavlja nekdanji košarkar Olimpije.

Navdušen nad navijači

Tudi Jako pa je navdušil avditorij, ki so ga pripravili navijači Crvene zvezde. Vključno s teniškim asom Novakom Đokovićem se jih je zbralo nekaj manj kot 23 tisoč, to pa je tudi novi rekord v evropskih dvoranah.

"Kaj takšnega še nisem doživel, navijači so prisotni z dušo in telesom in to na vsaki tekmi. Vsak igralec si želi igrati pred takšnimi pristaši," je še dejal Jaka.

Ne spreglejte