Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
29. 7. 2015,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Blažič reprezentanca EuroBasket Jure Zdovc Crvena zvezda

Sreda, 29. 7. 2015, 14.46

8 let

Jaka Blažič stopa v velike čevlje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letošnje evropsko prvenstvo bi lahko za Jako Blažiča postalo tretje večje tekmovanje, na katerem bi nastopil v dresu izbrane vrste, vendar poudarja, da se bo moral najprej dokazati na parketu.

Domače evropsko prvenstvo leta 2013 je bilo za Jako Blažiča premierno veliko tekmovanje v članskem dresu slovenske košarkarske reprezentance. Selektor Jure Zdovc ga je vpoklical tudi lani v akciji za svetovno prvenstvo, kjer je med drugim okusil igranje proti zvezdnikom iz lige NBA.

A lani je bilo videti, da ima kar nekaj težav z Zdovčevim sistemom, v katerem se ni najbolje znašel, zato bi mu bilo lahko letos lažje, saj ga je že spoznal: "Že od prvih treningov približno vem, kaj lahko pričakujem. Sistemi so podobni, pa tudi načela in principi."

V nasprotju s prejšnjima dvema akcijama tokrat ni dočakal zvezdnikov v ekipi, vendar si s tem ne beli glave, čeprav bi imel rad ob sebi najboljše slovenske košarkarje: "Nekaj je bilo odpovedi in poškodb. Ostali bomo nosili večje breme. Tu smo zato, da po najboljših močeh prevzamemo to odgovornost ter se dobro predstavimo na parketu in zastopamo barve Slovenije."

Četudi ni najboljših z nami, imamo visoke cilje

Kot pravi, vse odpovedi še ne zagotavljajo mesta v ekipi za EuroBasket, saj bo parket pokazal, kdo kam spada: "Na začetku vsi štartamo z ničle in si moramo izboriti mesto. Dokler ne pokažeš, da si zaslužiš večjo vloge, je Jure ne bo podaril. Tekme in treningi so za to, da se dokažemo."

Ker je do prvenstva še daleč, ne želi dajati napovedi za evropsko prvenstvo, ima pa tudi on veliko željo, da bi se nadaljeval trend uvrščanja med najboljše ekipe v Evropi: "Čeprav z nami ni najboljših, imamo visoke cilje. Tukaj smo ostali, da stopimo v njihove velike čevlje. Upam, da se bo na koncu za vse izteklo dobro. Morda bi lahko letos igrali na karto presenečenja, ker gre v drugem delu nemudoma na izpadanje. Domače evropsko prvenstvo pred dvema letoma je bilo zelo dolgo in proti Franciji v četrtfinalu nismo bili več tako sveži. Je pa še dolga pot, da se v izločine boje sploh uvrstimo."

Čeprav je še vedno član Crvene zvezde, pri kateri se je ob koncu sezone začel nekoliko izgubljati, pa se njegovo ime velikokrat pojavlja v kombinacijah z drugimi klubi in piše o tem, da zapušča Beograjčane: "Tudi sam ne vem, zakaj se toliko piše o tem. Očitno mediji vedo več od mene. Pogodbo imam s Crveno zvezdo. Za zdaj ostajam."

Ne spreglejte