Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
14. 12. 2007,
9.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 9.57

8 let, 3 mesece

Ilievski: Olimpija doma 50% boljša

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V četrtek se ponovno obeta košarkarski spektakel v Tivoliju. V osmem krogu elitne evrolige se bo Union Olimpija zoperstavila izjemni Sieni, ki v tej sezoni blesti prav na vseh frontah.

Eden pomembnih mož italijanskega prvaka je tudi Vlado Ilievski, stari znanec tivolskih hodnikov, ki dobro ve, kako Olimpija igra pred domačo publiko in na to je s soigralci pripravljen.

Statistika Siene je zares hvale vredna. V italijanskem prvenstvu so izbranci Simoneja Pianigianija izenačili rekord, potem ko so nanizali kar 13 zaporednih zmag, ob tem pa niti enkrat izobesili bele zastavice. Tudi v evroligi italijanski prvak blesti, saj je izgubil le na gostovanjih pri CSKA in TAU Ceramici. Čeprav imajo Italijani na tujem negativen izkupiček (2 poraza in visoka zmaga proti Prokomu - 84:59), je jasno kot beli dan, da bodo nocoj v Tivoliju v vlogi favorita.

"Zaenkrat nam gre vse kot po maslu, vendar je sezona dolga. En poraz lahko nemudoma povzroči negativno serijo. Vendar mislim, da smo psihološko dovolj dobro pripravljeni, da se to ne bi smelo dogoditi. Mi smo namreč vsak trening in vsako tekmo enako motivirani. Ni pomembno, kdo je naš nasprotnik, ali je to Olimpija, Barcelona ali pa morda kakšno slabšo moštvo italijanskega prvenstva. Zbrani smo takšni igralci, ki delamo trdo in mislim, da je to ključ do uspeha," je vzpon Siene opisal Vlado Ilievski.

Nekdanji član Uniona Olimpije - v sezonah 2001/02 in 2002/03 - z velikim veseljem pričakuje tekmo. Še posebej se veseli polnih tribun, ki znajo narediti v Tivoliju pravo košarkarsko vzdušje: "Tekma v Ljubljani ne bo takšna kot v Sieni in tega se vsi košarkarji dobro zavedamo. Olimpija nenazadnje igra doma približno petdeset odstotkov bolje kot na gostovanjih. Pripravljeni smo na to. Zavedamo se, da bodo imeli košarkarji Olimpije večjo željo, da nas premagajo, ampak vseeno upam, da se bomo na koncu veselili mi."

Izpostaviti le enega posameznika, na katerega bodo morale biti oči čete Memija Bečiroviča nekoliko bolj uprte, je pri Sieni nehvaležno delo. Že sama statistika pove, da so si igralci enakovredni in da praktično vsakič izstopa nekdo drug. S hitro igro skušajo venomer streti tekmeca in takšno igro lahko pričakujemo tudi v Tivoliju. Conska obramba bi bila sicer rešitev, vendar kaj ko ima Siena v moštvu centre, ki znajo odlično zadeti tudi z razdalje (Kšištof Lavrinovič, Shaun Stonerook). Ko bi le imeli Italijani v glavnem mestu Slovenije enega tistih slabših dni v mesecu.


Statistika košarkarjev Siene v evroligi:

Najboljši strelci: K. Lavrinovič 14,4 točke na tekmo R. Kaukenas 13,9 L. McIntyre 11,1

Najboljši skakalci: R. Sato 5,1 skok na tekmo A. Stonerook 5,1 K. Lavrinovič 4,7

Najboljši podajalci: L. McIntyre 4,6 R. Kaukenas 2,3 V. Ilievski 1,7

Ne spreglejte