Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
5. 9. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Aleksander Sekulić EuroBasket 2017

Torek, 5. 9. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Igrati morajo za Gorana Dragića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,18

2

Goran Dragić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po vseh pravilih bi morali danes na evropskem prvenstvu videti gladko zmago izbrancev Igorja Kokoškova. A v slovenskem taboru opozarjajo na neugodne Islandce, hkrati pa se zavedajo, da imajo bistveno več kakovosti. Ta tekma bi lahko bila ob normalnem poteku idealna priložnost za tiste, ki so malo manj igrali, in da se nosilci z Goranom Dragićem na čelu pred pomembnimi tekmami malenkostno spočijejo.

Od našega poročevalca iz Helsinkov. | Foto:

Slovenija in Islandija prave košarkarske zgodovine nimata. Do zdaj sta se pomerili na vsega dveh kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo v Turčiji 2001, naši košarkarji pa so dobili obe tekmi.

Zato pa sta se ekipi pomerili pred letom dni na pripravljalnem turnirju v Avstriji. Slovenija je takrat brez pomoči Gorana Dragića izdatno napolnila koš Islandcev in prišla do visoke zmage z 98:68.

Aleksadner Sekulić analiziral Islandce

Do polčasa zdržali, nato pa ...

Navijači Islandije so v Helsinkih. Lepa popestritev. | Foto: Vid Ponikvar Navijači Islandije so v Helsinkih. Lepa popestritev. Foto: Vid Ponikvar "Islandci so na prvenstvu pokazali, da so lahko neugodna ekipa. Vseh 40 minut se borijo. Igrajo z veliko energijo. Imajo kar nekaj zunajserijskih strelcev z razdalje. So nizke rasti. To izkoriščajo s hitrostjo in agresivnostjo. Čaka nas težko delo. Vse tri tekme, ki so jih izgubili, so bile ob polčasu izenačene," je o tekmecu spregovoril Aleksander Sekulić, ki opravlja funkcijo pomočnika v reprezentanci in je bil zadolžen za analizo Islandcev.

Ti bodo obračun s Slovenci dočakali s koš razliko -98, kar je jasen znak, da so bili vselej nadigrani. Na vseh tekmah so imeli sicer bučno podporo s tribun, saj se je zbralo okoli dva tisoč njihovih navijačev, ki pa niso mogli izdatneje pomagati košarkarjem, da bi na EuroBasketu prišli do skalpa.

Islandija | Foto:

Favorit je jasen: Slovenija

Haukur Palsson je prvi mož islandske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Haukur Palsson je prvi mož islandske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar Njihov prvi mož je Haukur Palsson (11,3 točke, štiri asistence in tri skoke na tekmo), ki igra na mestu krilnega košarkarja. V svojih vrstah imajo nekaj košarkarjev, ki znajo zadeti z razdalje. Eden izmed takšnih je Jon Arnor Stefansson (10,7 točke na tekmo), ki je sedem let denimo igral v španskem prvenstvu za Valencio, Unicajo, Zaragozo in Granado.

"Favoriti smo. Morali bomo igrati od prve do zadnje minute. Zbrani bomo morali biti in izenačiti njihovo energijo. Ne smemo jim dovoliti, da se razigrajo. Na tribuni imajo močno podporo. Zelo pomembno bo, da smo osredotočeni," poudarja Sekulič.

Stopiti nasproti kapetanu Goranu Dragiću

Po prvih treh tekmah je govoril o utrujenosti, zato bi bilo dobrodošlo, da bi proti Islandcem na parketu prebil nekaj manj minut. | Foto: Vid Ponikvar Po prvih treh tekmah je govoril o utrujenosti, zato bi bilo dobrodošlo, da bi proti Islandcem na parketu prebil nekaj manj minut. Foto: Vid Ponikvar V slovenskem taboru si želijo, da bi lahko na tej tekmi odpočili nosilce igre, ki so na prvih treh tekmah igrali veliko in vlekli slovenski voz. To velja predvsem za kapetana Dragića, ki je večkrat izpostavil, da je bil po tekmah utrujen. Zato bodo morali slovenski košarkarji igrati tudi zanj, če ga bodo želeli imeti bolj svežega v izločilnih bojih.

"Nobena tekma ni šala. Jasno je, da si želimo spočiti naše najboljše igralce za tekme, ki nas še čakajo. To bo selektorjeva odločitev. Želimo izkoristiti klop. Bomo videli, kako bo tekma potekala. To je evropsko prvenstvo, na katerem ni slabih ekip," Sekulič odgovarja na vprašanje, ali bodo Dragića na tekmi spočili.

Slovenija : Islandija 2:0 – uradne tekme

2001, Slovenija  Islandija 93:60
2001, Slovenija : Islandija 90:80

Ne spreglejte