Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
4. 4. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Rogaška Slatina Rogaška Dragiša Drobnjak

Torek, 4. 4. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Dragiša Drobnjak, Rogaška

Igra, ker lahko sledi mulariji

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

"Smo ekipa, ki jo je vredno spoštovati," pravi Dragiša Drobnjak, podaljšana roka trenerja Rogaške, ki po treh krogih košarkarske lige za prvaka še ne pozna poraza.

Dragiša Drobnjak bo 5. novembra dopolnil 40 let. | Foto: Sportida Dragiša Drobnjak bo 5. novembra dopolnil 40 let. Foto: Sportida

Potem ko si je Rogaška kot zadnja zagotovila preboj v ligo za prvaka, je bila v prvih treh krogih kot edina neporažena ekipa pravi hit. Slatinčani, ki se pospešeno pripravljajo na sredin obračun z novomeško Krko, so v nizu ugnali Zlatorog, Olimpijo in Hopse.

Vloga prvega strelca pri nekdanjih podprvakih, ki zdaj že plaho pogledujejo proti polfinalu DP, opravlja Tadej Ferme. Z ekipo trenerja Damjana Novakovića sta se dobro zlila Američana Maurice Taylor in Darwin Dawis. Svoj delež redno prispeva bosanski center Dragan Đuranović. Poseben pečat pa daje moštvu izkušeni Dragiša Drobnjak.

"Nismo povprečneži, ki bi slavili zmage"  Ko je leta 2015 s Tajfunom postal državni prvak, je v finalu ugnal prav Rogaško. | Foto: Sportida Ko je leta 2015 s Tajfunom postal državni prvak, je v finalu ugnal prav Rogaško. Foto: Sportida

"Delam, kar najbolje znam. To je delo za druge in deljenje nasvetov mlajšim," o svoji vlogi pri Rogaški, ki je po Triglavu, Slovanu, Krki, Olimpiji in Šentjurju že njegov šesti slovenski prvoligaški klub, razmišlja Drobnjak. Za klub pravi, da je odlično urejen, v igralskem kadru pa izpostavlja značajsko pozitivnost in nesebičnost. Prepričan je o tem, da je to tudi eden od razlogov za dober štart v ligo za prvaka, čeprav je bil osnovni cilj sezone že preboj v to fazo tekmovanja.  

"3:0? Morda je to presenečenje za javnost. Zame in za tiste, ki do obisti poznajo košarko, pa to ni presenečenje. Je že res, da v prvem delu sezone nismo bili stabilni. A ko je bilo treba pokazati kakovost, smo jo. Že takrat smo dokazali, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi v ligi," poudarja Drobnjak in dodaja: "Ni še konec. Kažemo pa potencial. Rogaška je ekipa, ki si lahko zasluži spoštovanje. Ne pa skupek povprečnežev, ki uženejo favorizirano ekipo, nato pa slavijo dva tedna."

V eni sezoni odločil več tekem kot v celotni karieri

"Nikoli me ni zanimala osebna statistika. Nikoli nisem govoril trenerjem, naj igro prilagodijo meni. Tudi ob koncu kariere ne želim biti takšen košarkar," pravi dva metra visoki nekdanji slovenski reprezentant, ki pa je kljub osredotočanju na "umazana" dela v igri ter vlogo mentorja letos že dvakrat odločil tekmo z metom v zadnjih trenutkih. Najprej proti Primorski, nato še proti Olimpiji.

Zakon bivšega: v sredo čaka Drobnjaka obračun proti Krki, za katero je igral v kar štirih različnih obdobjih. | Foto: Sportida Zakon bivšega: v sredo čaka Drobnjaka obračun proti Krki, za katero je igral v kar štirih različnih obdobjih. Foto: Sportida

"Do letos sem enkrat odločil tekmo. Nikoli nisem bil košarkar, do katerega pride zadnja žoga. No, letos se mi je to primerilo že dvakrat. Najprej proti Primorski, zdaj še proti Olimpiji," pripoveduje "Drole", ki misli že namenja Krki, še enem od nekdanjih delodajalcev.

"Letos so nas že dvakrat premagali. To je bila dobra šola. Vemo, kako igrati, da bi bili lahko v igri za zmago. Vztrajam pa pri svoji oceni, ki sem jo izpostavil že pred začetkom sezone. To pa je, da ima Krka po imenih najboljšo ekipo v ligi. Imajo dobro pokrite vse položaje in dolgo klop," o Novomeščanih razmišlja izkušeni krilni košarkar.

Igral bo do …  Čas za veterane: v 2. SKL blesti 42-letni Goran Jagodnik. Zadnje besede pa v 1. SKL ni rekel niti tri leta mlajši Drobnjak. | Foto: Sportida Čas za veterane: v 2. SKL blesti 42-letni Goran Jagodnik. Zadnje besede pa v 1. SKL ni rekel niti tri leta mlajši Drobnjak. Foto: Sportida

Letos bo Drobnjak dopolnil 40 let. Vseeno o umiku še ne razmišlja. "Igral bom, dokler me bodo želeli. Predvsem pa bom igral, dokler bom lahko sledil mulariji. Sem dovolj realen, da se bom umaknil, ko bo napočil pravi čas," pravi veteran v zdraviliškem kraju, ki se zaveda, da je s svojim vedenjem tudi zgled mlajšim.

"Kdor je ambiciozen in želi živeti od košarke, se ji mora v popolnosti podrediti. Kdor razmišlja le o tem, kdaj bo treninga konec in bo lahko odvihral na pijačo, ne bo uspešen. Kdor pa bo delal tudi po končanem treningu in bo stalno razmišljal o svoji igri in prihajajočih tekmecih, pa bo uspešen," je pogovor sklenil večkratni slovenski prvak.

Ne spreglejte