Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
6. 10. 2015,
22.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krka Tajfun liga ABA

Torek, 6. 10. 2015, 22.41

8 let

Hud udarec Tajfuna za polom Krke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Tajfuna so pred domačimi navijači drugič zmagali v ligi ABA. V tretjem krogu so Krki zadali hud poraz, ta pa še naprej ne najde odgovora za klub iz Šentjurja.

Liga ABA je v novi sezoni postregla s prvim slovenskim derbijem. V celjskem Golovcu, kjer Tajfun gosti tekme regionalnega tekmovanja, sta si nasproti stali zasedbi Tajfuna in Krke, ki sta se pred kratkim pomerili v slovenskem superpokalu, v katerem so lovoriko osvojili košarkarji iz Šentjurja.

Ti so imeli v prvem polčasu obilico težav z igro Krke, ki je imela nenehno pobudo. V najvišji prednosti so bili po vložku visokega Žige Dimca, ki je stopil na sceno pri rezultatu 7:7. Dosegel je namreč osem točk in ob dodatni trojki Dušana Katnića so gostje iz Novega mesta vodili z 18:9.

Sama igra je bila videti raztrgana, bistveno več napak so naredili domači, ki so v prvem delu izgubili kar devet žog, a občutno dobili skok (19:11). Slovenski prvaki so našli priključek pri 20:22, ko so spet začeli prevladovati izbranci Ivana Velića, ki so imeli kar naenkrat prednost sedmih točk (27:20). Domači se niso predali in se na krilih Sandija Čebularja vrnili, ob polčasu pa zaostajali za vsega točko (28:29).

Rušilna moč Tajfuna

Očitno Tajfun nima zastonj takšnega imena, saj je v tretji četrtini z rušilno močjo naredil ogromno razdejanje v taboru Krke, v katerem se niso znali sestaviti. Prvi točki so dosegli šele po treh minutah in pol igre, domači pa v tem času že devet (39:31). A se niso zaustavljali. Kapetan Dragiša Drobnjak je vodil soigralce na parketu, ki so imeli pri 49:33 visok naskok, pri katerem je že zadišalo po drugi zmagi košarkarjev Tajfuna v ligi ABA.

Ta je bila trdno v rokah Šentjurčanov v 34. minuti, ko je Sandi Čebular sprva zadel za 60:44, nekaj trenutkov pozneje pa je Jacob Parker zadel trojko za neulovljivih 19 točk prednosti (63:44). Krka je na koncu doživela pravi polom, saj je izgubila s kar 51:74.

Tajfun je tako drugič zmagal v ligi ABA, Krka pa proti Štajercem izgubila že četrtič zapored in na jadranski magistrali ostaja pri skalpu Zadra.

Ne spreglejte