Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
19. 6. 2012,
17.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miami NBA finale napoved

Torek, 19. 6. 2012, 17.36

8 let

Harden: V tekmo, kot da je zadnja

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oklahomi na prvi tekmi v Miamiju ni uspelo povrniti prednosti domačega igrišča. Četrtkova tekma bo zato še bolj pomembna. Prva sklepna žogica za Vročico ali poravnanje izida na 2 : 2?

Najboljši šesti igralec James Hardenv finalu, razen na drugi tekmi, ni prikazal iger, kot jih je kazal pred njim. Njegova statistika je upadla na skoraj vseh področjih. Povprečje točk v finalu ima "le" 11,7, medtem ko je še v polfinalu (konferenčnem finalu) dosegal 18,5 točke na tekmo. Met iz igre je slabši za 10-odstotkov, zbere pa tudi dva skoka manj. "Jutrišnja tekma bo kot sedma (odločilna)," je pred začetkom zadnjega treninga razlagal Harden. "Ne smemo zaostajati s 3 : 1 v zmagah in jim omogočiti, da končajo finalno serijo v petih tekmah."

Težave z osebnimi napakami

Tudi na zadnji tekmi je imel težave z osebnimi napakami Kevin Durant. V tretji četrtini si je, tako kot na drugi tekmi, prislužil četrto in moral na klop.

"Nisem želel iz igre, vendar sem vedel, da bo za trenerja težka odločitev," je po tretji tekmi razlagal Durant. "Igrati moram pametneje. Nikoli nisem bil igralec, ki bi se pritoževal nad sodniškimi odločitvami. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, bom pustil vse na igrišču," težav ni želel prenesti na sodnike. S trenerjem Brooksom bi lahko spremenila taktiko v obrambi, saj je do zdaj Durant vedno kril Jamesa ali Wada, ki ju je zelo težko braniti. Pred četrto tekmo napoveduje: "Na zadnji tekmi sem zgrešil nekaj metov, ki jih ne bi smel. Ampak metal bom še naprej, dokler mi roke ne odpadejo. Verjamem vase." Na zadnji tekmi je imel težave z osebnimi napakami tudi Russell Westbrook, ta je pred tekmo dejal: "Občutek imamo, da smo dve tekmi spustili iz rok." Tudi nekdanji prvak Kendrick Perkins ne meče puške v koruzo: "Moštvo, ki zmaga, vedno dobi nov zagon. Na koncu dneva smo samo eno tekmo v zaostanku in to še ni konec sveta."

Napad Oklahome z vsako tekmo slabši

Napadalna igra Oklahome v letošnji sezoni je bila ena od njihovih najmočnejših točk.

V rednem delu so imeli drugi napad lige. V finalu jim je na prvi tekmi uspelo preseči stotico (105) in zmagati, vendar pa so na drugih dveh tekmah so zadevali vse manj. Na drugi tekmi so dosegli 96 točk, na zadnji pa "le" 85, kar je seveda premalo ob dejstvu, da so jih vedno dobili več kot 90. Znižal se je odstotek metov za tri točke in prostih metov. Njihov met z razdalje je bil na zadnji tekmi obupen. Trojke so metali 22-odsotno (18/4), od tega "velika trojka" (Durant, Westbrook in Harden) 12/2. Premalo za uspeh. Če dodamo še odlično igro Shana Battierja na drugi stani, ta meče trojke v finalu 73-odstotno (v rednem delu le 33-odstotno) in jih je zadel že 11, vidimo, da bo morala Oklahoma začeti zadevati tudi z razdalje in ustaviti Battierja, če jim že Jamesa in Wada ne uspe.

Proti ostrogam jim je uspelo spreobrniti serijo

Delnice so Thunderju po dveh zaporednih porazih močno upadle. Vendar so mladeniči odločeni, da serijo spreobrnejo. Tudi v boju proti Spursom jih je večina po zaostanku z 0 : 2 že odpisala. "Vsi vemo, da so po zaostanku z 0 : 2 proti San Antoniu mislili, da je serija končana," je na tiskovni konferenci dejal trener Oklahome Scoot Brooks. "Poznam svoje fante. Vedno gremo na igrišče, da bi igrali bolje. Imeli smo občutek, da bi lahko dobili katero izmed prejšnjih dveh tekem. Moramo naprej."

Thunderji morajo zmagati, če želijo osvojiti naslov, saj se še nobeni ekipi ni uspelo vrniti na vrh po zaostanku s 3 : 1.

Ne spreglejte