Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
11. 1. 2013,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Lakers Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns

Petek, 11. 1. 2013, 21.48

8 let

Grom udaril v LA, sončni mrk v Brooklynu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Oklahoma Thunder so udarili v Los Angelesu. Lakersom so za 28. zmago nasuli kar 116 točk. Še slabše kot Kobeju Bryantu in soigralcem gre Phoenix Sunsom na čelu z Goranom Dragićem.

New York Knicks so izgubili tretjo tekmo zapored, še tretjič letos proti Chicago Bullsom. Tako je vrh vzhodne konference vse bolj tesen. Med vodilnimi Miami Heat s 23 zmagami (Knicks so drugi) in trenutno sedmouvrščenimi Boston Celtics so le štiri zmage razlike. Na osmem mestu pa so Milwaukee Bucks (18 zmag) slovenskega košarkarja Bena Udriha. Ta je odigral svojo najboljšo tekmo v sezoni, saj je s klopi v 27 minutah dal 15 točk. Prav toliko jih je imel Brandon Jennings, ki je prvi organizator igre Milwaukeeja. Ob le 40-odstotnem metu je bil poraz Bukcsov neizogiben. S 103:87 so jih premagali Detroit Pistons. Za 14. zmago letos sta največ naredila mladeniča Brandon Knight (20 točk) in Greg Monroe (26 točk in 11 skokov).

Na zahodu so na prvem mestu izenačeni Los Angeles Clippers in Oklahoma City Thunder. Slednji so do 28. zmage (imajo le osem porazov) prišli v Staples Centru, kjer domačim Los Angeles Lakersom niso dali nobene možnosti. Pred sezono prvi favoriti zasedajo šele 11. mesto, to pa je bil zanje že 21. poraz! Brez poškodovanih Dwighta Howarda, Jordana Hilla in Pauja Gasola so bili še bolj nemočni. Robert Sacre in Earl Clark pač nista dostojna zamenjava pod košema. Kobe Bryant je bil z 28 točkami pri strelec ekipe, a to v primerjavi z 42 Kevina Duranta ni bilo dovolj. Russell Westbrook jih je dodal 27 in udarna dvojica je poskrbela za odmeven grom v mestu angelov.

Še slabše kot Lakersom gre Phoenix Sunsom. Goran Dragić in soigralci so s petim zaporednim porazom in devetim na zadnjih 10 tekmah zdrsnili na predzadnje mesto konference. Le štiri ekipe v ligi imajo manj kot 12 zmag. Igra Phoenixa je še enkrat več delovala brez repa in glave in Brooklyn Nets so gladko zmagali z 99:79. Dragić je igral 27 minut in dal 12 točk in imel tri podaje.

Ne spreglejte