Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
9. 7. 2015,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Miami Heat Eric Spoelstra

Četrtek, 9. 7. 2015, 9.20

8 let

Goran Dragić že v ZDA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako v Sloveniji kakor tudi v Miamiju so v pričakovanju podpisa petletne pogodbe Gorana Dragića s Heat, medtem ko njegov mlajši brat Zoran igra v poletni ligi.

V sredo so bili košarkarji Miamija, ki si utirajo pot v ligi NBA, spet aktivni, na delu pa smo lahko videli tudi Zorana Dragića. Tokrat je Vročica s 87:85 slavila zmago proti Los Angeles Clippers, Zoran pa je na parketu prebil 28 minut in v tem času dosegel 12 točk (met iz igre 3/8, prosti meti 5/7) ter zbral tri skoke in dve podaji.

Ob parketu pa je imel prav posebnega navijača. V ZDA je namreč pripotoval njegov starejši brat Goran, ki lahko od danes podpiše petletno pogodbo z Miamijem, ta naj bi mu navrgla 86 milijonov ameriških dolarjev (77 milijonov evrov) – prej se je omenjalo 90 milijonov dolarjev.

"Zoran je moj mlajši brat in vedno je bil ob meni, zato je to najmanj, kar lahko naredim, da ga pridem gledat in spodbujat. Ko sem prišel v ligo NBA, sem preživljal težke trenutke, vedno mi je bil na razpolago za pogovor in mi govoril, da bo vse v redu. Zdaj sem jaz tu za njegovo dobro."

"Na vsakem treningu dobesedno leti. Enako je na tekmah"

Zoran trenutno igra v poletni ligi v Orlandu, z Miamijem pa se bo preselil tudi v Las Vegas, kjer bo prav tako dobil priložnost za dokazovanje. Z njegovim učinkom je zadovoljen glavni trener Miamija Erik Spoelstra: "Ne moreš ga zabetonirati na določeno mesto, saj lahko igra na treh igralnih mestih. Zelo je tekmovalen, igra čvrsto in ima dober motor. Vse te stvari nam bodo prišle prav, zato se veselim, da ga vidim v našem sistemu pet na pet. Zadnjo sezono nismo imeli priložnosti, da bi ga veliko videli na parketu."

Hvalospeve mu je namenil tudi pomočnik trenerja Dan Craig, ki vodi ekipo v poletni ligi: "Na vsakem treningu dobesedno leti. Enako je na tekmah. V igro prinese toliko energije in ima izjemen občutek. Vidi se, da si je z igranjem v Evropi pridobil veliko izkušenj."

Zadovoljen pa je tudi Zoran, ki je v poletni ligi med starejšimi košarkarji. "Mislim, da lahko v poletni ligi veliko pokažeš, vendar je poletna liga le poletna liga. Moja naloga je, da uživam in igram najbolje, kar lahko," pravi Zoran, ki upa, da bo v novi sezoni igral več kot v zadnji.

Ne spreglejte