Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 5. 2016,
6.08

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Golden State Warriors Toronto Raptors

Četrtek, 12. 5. 2016, 6.08

7 let, 11 mesecev

Goran Dragić stoji na zelo tankem ledu, v tretji četrtini doživel nov šok (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Peto tekmo konferenčnega polfinala med Torontom in Miamijem je dobil prvi, ki je vodil celo za 20 točk, a so se Goran Dragić in soigralci vrnili v igro za zmago. Miami mora naslednjo tekmo dobiti, sicer bo sezone zanj konec.

V nasprotju s prejšnjimi štirimi tekmami, ki so bile praktično ves čas izenačene, so tokrat košarkarji Toronta v prvem polčasu gostom pobegnili za kar 20 točk (55:35). Že začetna serija 17:4 je dala vedeti, da čaka igralce Miamija težko delo. V prvi četrtini so prejeli kar 28 točk.

 

Po treh četrtinah igre še ni kazalo, da bi lahko ujeli priključek s Kanadčani (62:75), a se je Vročica v zadnjem delu tekme po dveh zadetih prostih metih Dwyana Wada slabi dve minuti pred koncem približala le na točko zaostanka (87:88).

 

To pa je bil le labodji spev. Goran Dragić je nato pri 87:90 izgubil žogo, potem ko mu je spodrsnilo in jo je poslal v avt, na drugi strani pa sta na sceno spet stopila prva igralca tekme in Toronta Kyle Lowry (zadel je trojko za 93:87) in DeMar DeRozan. Prvi se je lahko pohvalil s 25, drugi pa s kar 34 točkami. Toronto je zmagal z 99:91. Tokrat je bila branilska vrsta Toronta učinkovitejša od Miamijeve, ki jo sestavljata Wade in Dragić.

 

Vrhunci tekme med Torontom in Miamijem


 

Vse kaže, da zmaga tisto moštvo, ki ima bolj razpoloženega organizatorja igre in visokega branilca. Slovenski košarkar tako kot na tretji tekmi ni imel strelskega večera (13 točk). Iz igre je metal 6/14, od tega trojke 1/4, zgrešil pa je tudi edini prosti met. Wade je imel identičen met iz igre kot Gogi, a je zadel sedem od desetih prostih metov, zato je obračun končal pri 20 točkah.

 

Zdaj poškodovan še Luol Deng

 

Nov šok so košarkarji Miamija doživeli v tretji četrtini, ko je moral predčasno parket zapustiti Luol Deng. Britanec si je poškodoval levo zapestje. Pregled z magnetno resonanco bo pokazal, za kakšno vrsto poškodbe gre. Miami je že tako brez centra Hassana Whitesida, ki si je na tretji tekmi poškodoval koleno.

 

"Zapestje sem si poškodoval že v prvem polčasu, ko sem se spotaknil ob snemalca. Če ne bo nič hujšega, bom naslednjo tekmo igral. Moram opraviti pregled, da vidim, kaj je," je o neprijetnem dogodku povedal Deng.

 

Košarkarji Miamija so se s porazom znašli na zelo tankem ledu. V noči na soboto morajo pred domačimi navijači preskočiti Raptorje, sicer se bo za njih sezona končala. Toronto namreč v zmagah vodi s 3:2, ekipe lige NBA pa v končnici igrajo na štiri dobljene tekme.

 

MVP Curry spet razpoložen v ključnih trenutkih

Na vzhodu je prvi finalist že znan, saj je Cleveland na čelu z LeBronom Jamesom ekspresno s 4:0 v zmagah izločil Atlanto, prvega finalista pa smo zdaj dobili tudi na zahodu. Aktualni prvaki Golden State Warriors so s 4:1 odpihnili Portland, tudi na peti tekmi pa je bil v ključnih trenutkih razpoložen povratnik po poškodbi kolena Stephen Curry. MVP rednega dela lige NBA je namreč v zadnji četrtini dosegel 14 od skupno 29 točk in zadnjih sedem za svoje moštvo, ki je s 125:121 slavilo zmago.

Bojevniki zdaj čakajo na tekmeca, ki ga bodo dobili iz dvoboja med San Antoniom in Oklahomo. Druga bi lahko že danes ponoči vstopila v konferenčni finale, saj igra doma, v zmagah pa vodi s 3:2.

 

Končnica lige NBA, 11. maj:

 

Polfinale:
Vzhodna konferenca:
Toronto Raptors : Miami Heat 99:91 /3:2/
DeRozan 34, Lowry 25, 10 sk., 6 podaj; Wade 20, 7 sk., Dragić 13, 5 sk., 2 podaji v 39 min., Richardson 13

Zahodna konferenca:
Golden State Warriors :  Portland Trail Blazers 125:121 /4:1/
Thompson 33, Curry 29, 11 podaj; Lillard 28, 7 sk. in podaj, McCollum 27

/ /Izid v zmagah. Moštva igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1
 

Serija med Miami Heat in Toronto Raptors: 2:3

1. tekma (3. maj): Toronto : Miami 96:102

2. tekma (5. maj): Toronto : Miami 96:92

3. tekma (7. maj): Miami : Toronto 91:95

4. tekma (9. maj): Miami : Toronto 94:87

5. tekma (11. maj): Toronto : Miami 99:91

6. tekma (13. maj): Miami – Toronto

morebitna 7. tekma (15. maj): Toronto – Miami

Ne spreglejte